SFEROPULOS: Nismo ni mi srećni... (VIDEO)
Janis Sferopulos, Foto: Printscreen/Espreso Sport

zvezda mora da pobedi

SFEROPULOS: Nismo ni mi srećni... (VIDEO)

"Evroliga je maraton i morate biti snažni i jaki da igrate dobro svaki naredni meč"

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20 časova dočekuju Anadolu Efes u okviru 11. kola Evrolige, praktično sa obavezom da pobede pošto su na učinku 3-7. Turci dolaze u Beograd sa skorom 5-5.

Trener Zvezde Janis Sferopulos je svestan značaja meča.

- Igramo protiv vrlo talentovanog tima, koji imaju vrlo iskusne igrače. To što imaju probleme i izostanke, ne bi trebalo da nam pomeri fokus na pripremu utakmice, jer imaju druge opcije, rešenja i mogu da nadomeste izostanke. Imaju igrače koj mogu zameniti one koji nisu tu. Znaju kako da igraju na top nivou. Zato moramo biti vrlo koncentrisani, i moramo znati kako se braniti jer ako bilo kom igraču dozvolite da igra, može se i razigrati. Sa druge strane, u napadu moramo igrati pametno i naći način kako da ih napadnemo. Oni kombinuju neke stvari defanzivno, kao što je odbrana od pik-en-rola i moramo dobro čitati njihovu igru - poručio je grčki strateg.

Na pitanje "da li oseća da su navijači razočarani zbog dosadašnjih rezultata i da li oseća pritisak zbog toga", Sferopulos je odgovorio:

- Želimo da budemo bolji, da unapredimo igru... Nismo ni mi srećni što smo izgubili poslednje utakmice, ali Evroliga je maraton i morate biti snažni i jaki da igrate dobro svaki naredni meč. Za nas je najvažnije u ovom momentu kako da odigramo narednu utakmicu.

Kapiten Branko Lazić je krenuo sa treninzima uz kontakt međutim njegov nastup u petak je neizvestan.

- Ne znamo da li će igrati, počeo je da trenira, danas je trenirao uz kontakt, a sutra ujutru posle šuterskog treninga ćemo videti - rekao je Sferopulos i dodao da Adam Hanga još nije spreman.

Šabaz Nejpir će i protiv Efesa nositi zaštitnu masku, potvrdio je Sferopulos.

- Sigurno, nosiće je još neko vreme.

Bonus video:

00:22

Susret Teodosića i navijača Zvezde na aerodromu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.