MIJATOVIĆ POSLE PARTIZANA: Dobra lekcija za nas, vidi se razlika, oni igraju u Evroligi!
Dejan Mijatović, Foto: Starsport

aba liga

MIJATOVIĆ POSLE PARTIZANA: Dobra lekcija za nas, vidi se razlika, oni igraju u Evroligi!

Oglasio se posle debakla od crno-belih

Objavljeno:

Trener Borca iz Čačka Dejan Mijatović je izneo utiske posle debakla u "Beogradskoj areni".

Partizan je ubedljivo savladao ekipu iz Čačka rezultatom 101:56 u okviru 9. kola ABA lige.

Mijatović je istakao da je ovo dobra lekcija za njegov tim i da je razlika u kvalitetu velika, s obzirom da se radi o ekipi iz Evrolige.

- Pre svega čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi i izuzetnoj igri. Šta reći... Dobra lekcija za nas, da moji igrači vide kako to izgleda kada te neko ozbiljno i u punoj snazi. Partizan ipak igra Evroligi, vidi se razlika i na čemu treba da radimo. Iz svega treba da izvučemo pouke, sigurno je da nam je Tasić mnogo falio u pozicionoj igri - rekao je Mijatović, a potom nastavio:

Detalj sa meča između Partizana i Borca u Štark areni u okviru 9. kola ABA lige
Detalj sa meča između Partizana i Borca u Štark areni u okviru 9. kola ABA ligefoto: Starsport

- Partizan nam je oduzeo sve gde pokušavamo da gradimo igru, pre svega trčanje. Pogodili su sve, imali su 14/27 za tri poena, imali su par igrača sa stoprocentnim učinkom. Nije bilo skoka, ni šanse da trčimo. U pozicionoj igri nismo imali nikakve šanse. Dobro smo otvorili utakmicu, posle toga smo se raspali, ali dobro... Da znamo gde nam je mesto, da gledamo realno stvari, imamo mesta gde treba da tražimo svoju šansu. Mi se okrećemo utakmici sa Budućnošću u Čačku, koja je nama važna.

Borac u narednom kolu dočekuje Budućnost, ali će biti jači za Danila Tasića, koji je propustio ovaj meč.

- Ja se nadam. Tasiću je pala temperatura, celu nedelju je bio bez treninga, neki virus ga je napao. Nismo hteli da ga mučimo, da ima sedmicu treninga za Budućnost. Hvala na ovim rečima, ovo je zalog da nastavimo da radimo. Trudimo se da budemo realni, da budemo konkurentni. Dosta je rukija u ovoj ekipi koji treba da se adaptiraju. ABA liga je među tri najjače u Evropi. Mnogim igračima treba vremena da se naviknu da igraju, pogotovo igrači iz drugih područuja. Taj rizik koji smo prihvatili ide u prilog svemu tome što se dešava ove sezone. Biće takvih trenutaka, moramo da radimo na tome da ispravljamo te stvari. Sa skorom 4-5 smo zadovoljni i treba da se okrenemo završnici prvog dela sezone.

Bonus video:

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.