PARTIZAN ŽESTOKO OSLABLJEN U ISTANBULU! Obradović otkrio ko ne igra protiv Efesa
Željko Obradović, Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

LOŠE VESTI

PARTIZAN ŽESTOKO OSLABLJEN U ISTANBULU! Obradović otkrio ko ne igra protiv Efesa

Ako se vraćaš unazad nije dobro, s tim što neke stvari želiš da ispraviš, ali to su one stvari koje se rade na treningu. Na kraju krajeva takav je naš život, jedna lopta odlučuje maltene uvek o svemu, rekao je Željko

Objavljeno:

Željko Obradović, trener Partizana izneo je očekivanja pred gostovanje Anadolu Efesu u 10. kolu Evrolige u petak od 18.30.

- Veoma važna utakmica protiv veoma dobrog tima. Negde, neke informacije ukazuju da imaju neke probleme kakve i mi imamo, ali to ćemo tek znati kada krene utakmica. Kako god, ekipa ima mnogo kvaliteta i napadački i odbrambeno, projektovana je za najviše ciljeve. Poznajem trenera zato što je bio moj pomoćnik u Fenerbahčeu sedam godina. Moramo da igramo mnogo bolju odbranu kako bismo imali veću šansu da pobedimo - počeo je Obradović.

Aleksa Avramović neće igrati, a stanje povrede nije poznato još uvek, a u Istanbul ne putuje još dva igrača.

- Krenuo je lagano (Panter). Još uvek je daleko da se vrati. Trifunović, Panter i Avramović ne igraju u Istanbulu. U toku dana bi trebalo da dobijemo informaciju defintiivno šta je sa njim. Imao je tu povredu zbog koje je pre kraja utakmice morao da ode u bolnicu. Sigurno da neće da putuje sa nama u Istanbul, za dalje ćemo videti. Panter je još uvek je daleko od toga da se vrati - kaže Obradović.

Aleksa Avramović i Kevin Panter
Aleksa Avramović i Kevin Panterfoto: Starsport©

Za stratega "parnog valjka" je svaka akcija bitna kada se toliki broj mečeva izgubi na jednu loptu.

- Situacija je uvek ista, nema vremena da se previše pati ili raduje, ponavljam već nekoliko puta. Svakom timu prilazimo maksimalno ozbiljno i pokušavamo da se spremimo na najbolji mogući način. Naravno da je uvek važno da gledaš sebe i da izvučeš pouke iz onoga što si radio na prethodnoj utakmici. To radimo i nećemo odustajati od toga, to je valjda najvažnije od svega, da veruješ sebi. Male stvari, da ako si par utakmica izgubio na način da odlučuje jedna lopta, jedan posed, onda je jasno da svaki skok , izgbuljena lopta, zagrađivanje, dobra ili loša odluka dovodi do toga da si uspešan ili neuspešan. Na kraju krajeva takav je naš život, jedna lopta odlučuje maltene uvek o svemu - rekao je Obradović.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Istakao je i da rezultati u jednom ne utiču na ono što se dešava u drugom takmičenju u smislu fokusa.

- Ne verujem da treba da utiču, mislim da ramišljamo samo o svakom sledećem protivniku. To je jedini način da ostaneš fokusiran i da se pripremaš dobro za utakmicu. Ako se vraćaš unazad nije dobro, s tim što neke stvari želiš da ispraviš, ali to su one stvari koje se rade na treningu - zaključio je Obradović.

Bonus video:

00:14

Grobari u Minhenu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.