OGLASILI SE IZ ZADRA POSLE TEŠKOG SKANDALA: Ograđujemo se od ovog sramotnog čina!
Košarkaši Zadra, Foto: Starsport

haos

OGLASILI SE IZ ZADRA POSLE TEŠKOG SKANDALA: Ograđujemo se od ovog sramotnog čina!

Hrvatski klub objavio saopštenje

Objavljeno: 23:13h

Veliki skandal potresa regionalnu košarku, pošto je delegacija Crvene zvezde napadnuta u Zadru pred meč koji se igra u nedelju od 17 časova.

Crveno-beli su se oglasili saopštenjem, a sada je i hrvatski klub učinio isto.

Saopštenje KK Zadar prenosimo u celosti:

- Nepoznati maskirani počinitelji danas su u dva odvojena incidenta fizički napali i povredili dvojicu novinara Mozzart Sporta, koji su u Zadar došli kako bi pratili utakmicu AdmiralBet ABA lige u kojoj sutra u Dvorani Krešimir Ćosić gostuje Crvena zvezda Meridianbet, te člana Upravnog odbora kluba, koji je bio u društvu s prijateljem.

Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujućeg tima i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao grupu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrednostima koje promovišemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvek ćemo biti posvećeni promovisanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim obiteljima, klubu i redakciji Mozzart Sporta. Pozivamo sve navijače da sutra tokom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, versku, rasnu, spolnu mržnju ili netrpeljivost, a posebno nasiljem. Osim kazni, rizikujemo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena. Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobijediti i na terenu i izvan njega! - stoji u saopštenju Zadra.

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.