KO JE BRUNO KABOKLO, NOVO POJAČANJE PARTIZANA? Bio je 20. pik na NBA draftu, a u proseku postiže preko 15 poena!
Kaboklo će pojačati centarsku liniju Partizana, Foto: EPA/ JOEL CARRETT

zver

KO JE BRUNO KABOKLO, NOVO POJAČANJE PARTIZANA? Bio je 20. pik na NBA draftu, a u proseku postiže preko 15 poena!

Crno beli su dobili ozbiljno pojačanje

Objavljeno:

U utorak je Bruno Kaboklo zvanično postao član Partizana, što je dugo iščekivano pojačanje za tim. Ovaj visoki brazilski košarkaš, visok 206 centimetara, doprineće značajno u reketu timu, zajedno s Alenom Smailagićem i Frenkom Kaminskim.

Spekulisalo se da će Kaboklo postati igrač Partizana još od sredine septembra, kada nije došao na pripreme sa Venecijom, sa kojom je prvobitno dogovorio saradnju. Nakon sezone u nemačkom Ulmu, gde je igrao, Brazilac je potpisao za italijanski tim, ali situacija se zakomplikovala kada nije stigao u Italiju zbog propuštenog leta za Evropu. Tada su se pojavile različite spekulacije o njegovoj budućnosti, uključujući i mogućnost prelaska u Izrael, ali i Partizan.

Bruno Kaboklo
foto: BAY ISMOYO / AFP / Profimedia

Krajem oktobra, pred večiti derbi u ABA ligi, stigla je vest da je Kaboklo ipak potpisao za Partizan. Italijanski mediji su izvestili da će Partizan morati platiti obeštećenje Veneciji, a zvanična potvrda kluba došla je ovog utorka, kada je Kaboklo i zvanično preuzeo dres sa brojem 50.

Kaboklo je rođen u Sao Paulu, a svoju profesionalnu karijeru započeo je u brazilskom klubu Pinheiros. 2014. godine, izabran je kao 20. pik na NBA draftu od strane Toronto Raptorsa. Tokom svoje NBA karijere, igrao je za Toronto Raptorse, Hjuston Rokitse, Memfis Grizlise, Sakramento Kingse, i takođe je branio boje francuskog Limoža, Sao Paula i Sijudad de Meksika.

Minule sezone, Kaboklo je sa Ulmom postao šampion Nemačke, beležeći prosečno gotovo 15 poena i šest skokova po utakmici. Takođe je pružio odlične partije na Mundobasketu u Manili, gde je na pet utakmica imao gotovo dabl-dabl statistike, sa prosekom od 16,4 poena i 9,2 skoka po utakmici, uz 1,4 ukradene lopte i 1,2 blokirane lopte, te prosečnim indeksom korisnosti od 22.

Bonus video:

02:34

Aleksa Avramović posle pobede nad Zvezdom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.