"VELIKA GREŠKA - ODBIO SAM ŽELJKA I BODIROGU..." Gurović je ubeđen da će Obradović dovesti 2 POJAČANJA u Partizan!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

kaje se

"VELIKA GREŠKA - ODBIO SAM ŽELJKA I BODIROGU..." Gurović je ubeđen da će Obradović dovesti 2 POJAČANJA u Partizan!

Kad Željko greši, onda, šta da ti kažem - ispovedio se Gurović

Objavljeno:

Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije, SCG i Srbije, Milan Gurović, u podkestu "Miljanov korner" govorio je nimalo pohvalno o donedavnom treneru Crvene zvezde, a sasvim drugačije o Željku Obradoviću.

Gurović je uveren da će trener Partizana uskoro dobiti dva pojačanja.

- Partizan je dobar, šta reći o Željku? On je motor te ekipe, da pravi dobre rezultate sa takvim timom, stvarno su čuda. Poznavajući njega, sigurno će dovesti još jednog igrača na poziciji jedan i centra. Kaminski je dobar, ali ne verujem da će moći da izdrži. Čitam da je jedan momak na radaru (Bruno Kaboklo, prim.aut), ali će sigurno dva igrača dovesti - ubeđen je Gurović.

Željko Obradović
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Prisetio se potom svoje odluke od pre 23 godine kada je odbio poziv Željka Obradovića da dođe u Panatinaikos. "Žoc" je tada postavljao temelje svoje imperije u Atini, a Milan je iz Barselone prešao u AEK.

- Mogao sam i ja da budem bolji. Lik sam koji je temperamentan, ponosan sam na sebe, nekad taj ponos može da te košta. Sa 25 godina i sad sa 48, što kaže moja majka da mi je ova pamet i te godine... Ali ne ide. Napravio sam veliku grešku 2000. godine. Odbio sam Željka i Bodirogu koji je tada bio tu. Pričali smo, rekao mi 'Milanče, svi mi grešimo, pa i ja'. Kad Željko greši, onda, šta da ti kažem - ispovedio se Gurović.

Milan Gurović
foto: Nebojša Mandić

Ne krije Gurović da žali što je odbio najvećeg trenera Evrope i naglašava da pod Žocovim vođstvom igrači uvek napreduju.

- Ne postoji igrač koji nije napredovao kod njega, on je prvo drug, ortak, sa igračima. Svi žele da igraju kod njega, taj odnos igrač-trener, to radi fantastično. Bio je vrhunski košarkaš, sad je još bolji trener. Jeste strog na terenu, tip koji traži non-stop maksimum i to moraš da poštuješ i svaki igrač će da 'pogine' za njega.

Prokomentarisao je "Čovek koji je uništio Tim snova" u Indijanapolisu 2002. i sjajne partije Alekse Avramovića u dresu reprezentacije i kluba.

Željko Obradović, KK Partizan, KK Crvena zvezda, Aleksa Avramović
foto: Starsport

- Neverovatna energija, želja, on je primer kako treba da se igra. Nije mi plej, više je mala dvojka, jer je željan da postigne i koš. Ima mogućnosti i kapacitet da razigrava, ali mu je u glavi prva opcija prodor, šut za tri, dobar je u tome. Odgovarali su mu svi 'prozori' da uđe u formu, na Mundobasketu je bio jedan od naših najboljih igrača, ako ne i najbolji. To mu se prenosi i u klubu, pametno je uradio, malo je odmorio, nije izašao iz forme, nastavio je kontinuitet dobrih igara - rekao je Milan Gurović.

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.