U PARTIZANU ČEKAJU KAO ZAPETE PUŠKE: Sve su odradili, još je samo OVO neophodno da Kaboklo konačno potpiše!
Burno Kaboklo je "vezan" prvim ugovorom..., Foto: BAY ISMOYO / AFP / Profimedia

tu su

U PARTIZANU ČEKAJU KAO ZAPETE PUŠKE: Sve su odradili, još je samo OVO neophodno da Kaboklo konačno potpiše!

Brazilski novinar tvrdi da su crno-beli isplatili traženo i da će Kaboklo sigurno obući dres Partizana

Objavljeno: 10:51h

Navijači Partizana dugo čekaju još jedno najavljeno pojačanje košarkaškog kluba, a poslednjih nekoliko nedelja je sve izvesnije da će to biti Bruno Kaboklo (28).

Međutim, njegov status je komplikovan, a sada se zna i šta ga konkretno koči.

Brazilac je krajem leta potpisao dvogodišnji ugovor za italijansku Veneciju pa se predomislio i pokušao da izdejstvuje povratak u NBA gde je proveo sedam sezona i odigrao ukupno 107 utakmica ili bar neki jači evropski klub.

Navodno je prvobitni agent Kabokla, Igor Krespo, ponudio Brazilca crno-belima pre nego što je on potpisao za Veneciju. Partizan nije bio zainteresovan.

U međuvremenu, Kaboklo je promenio agenta, odnosno angažovao je agenciju Hazan sport (vlasnik Denijel Hazan) koja je opet, između ostalih, pozvala i Partizan.

Stigao im je identičan odgovor uz napomenu da ne žele da ulaze u bilo kakvu diskusiju jer je igrač vezan ugovorom sa Venecijom.

Bruno Kaboklo
foto: EPA/Mast Irham

Sada je, međutim, jasno da je "Parni valjak" rešen da se domogne Kabokla, ali problem i dalje postoji i na njega je predsednik Venecije Federiko Ćasarin upozorio još sredinom septembra - Brazilac i dalje ima ugovor sa njima pa traži obeštećenje od navodno čak milion i po evra.

Kako sada tvrdi brazilski novinar Diegao, crno-beli su isplatili traženo i Kaboklo će sigurno obući dres Partizana, a samo se čeka takozvani "letter of clearance", odnosno ono što se kod nas zove ispisnica.

Papir koji nedostaje mora da izda FIBA, a bez njega Kaboklo nema mogućnost da potpiše za bilo koji drugi klub. Navodno, izvesno je da će Svetska kuća košarke presuditi da je Brazilac slobodan u izboru nove sredine.

Bruno Kaboklo je prethodno igrao za Toronto, Sakramento, Memfis i Hjuston, potom je bio u Limožu, Sao Paulu, Kapitanesu i Ulmu, a iza sebe ima zapažen nastup na Svetskom prvenstu gde je za reprezentaciju Brazila prosečno beležio 16.4 poena i 9.2 skoka.

Bonus video:

00:06

Atmosfera pred meč Partizan - Cibona

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.