STRAŠAN OBRAČUN JOKIĆA I DONČIĆA: Obojica nadomak tripol-dabla, ali videlo se zašto je Denver šampion! (VIDEO)
Luka Dončić i Nikola Jokić, Foto: C. Morgan Engel / Getty images / Profimedia

nba poslastica

STRAŠAN OBRAČUN JOKIĆA I DONČIĆA: Obojica nadomak tripol-dabla, ali videlo se zašto je Denver šampion! (VIDEO)

Prevagu je odnelo baš ono što je Jokić čekao nekoliko sezona

Objavljeno: 08:54h

Luka Dončić je sjajnim igrama predvodio Dalas do skora 4-0 na startu nove NBA sezone, ali je onda usledio najteži test - gostovanje šampionu Denveru u meču koji je ujedno bio prvi u grupi B NBA kupa.

Slovenac je još jednom bio odličan, ali mu je sa druge strane parirao Nikola Jokić, a domaći Nagetsi su silno startovali i onda održavali prednost do kraja - 125:114.

Prevagu je odnelo baš ono što je Jokić čekao nekoliko sezona, da mu svi saigrači budu zdravi i na raspolaganju, a sada su sa NBA prstenom i puni samopuzdanja. Takvu podršku Dončić nije imao u redovima Meveriksa.

Jokić je bio nadomak novog tripl-dabla sa 33 poena (14-16 iz igre, 2/2 trojke), 14 skokova i devet asistencija, a imao je i po jednu blokadu i ukradenu loptu, uz četiri izgubljene.

Pratili su ga Majkl Porter sa 24 poena i devet skokova, Džamal Marej sa 18 poena i 13 asistencija što mu postaje veliki plus u igri ove sezone, kao i Aron Gordon sa takođe 18 poena.

Dončić je upisao 34 poena, ali uz mnogo lošiji šut iz igre (11/24), 10 skokova i osam asistencija, jednu blokadu, ali i čak devet izgubljenih lopti.

Kajri Irving je bio solidan sa 22 poena (9/15 iz igre), ali pored Dončića ne stiže mnogo da šutira i rešava napade. Džejlen Grin i Grent Vilijams su dodali po 13 poena.

Bonus video:

01:39

Pešić obrazložio zašto su Jokić i Micić otkazali

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.