MIJAILOVIĆ IMA SVAŠTA DA KAŽE NA SAOPŠTENJE ZVEZDE: Kućno vaspitanje mi ne dozvoljava...
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

žestok odgovor

MIJAILOVIĆ IMA SVAŠTA DA KAŽE NA SAOPŠTENJE ZVEZDE: Kućno vaspitanje mi ne dozvoljava...

Stigao ekspresan odgovor crno-belih

Objavljeno: 15:23h

KK Crvena zvezda se tokom dana oglasio oštrim saopštenjem u kome se navodi da Partizan "uzurpirao" termine u "Štark areni", a nismo dugo čekali na odgovor.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je u izjavi za "Sportal" otkrio koliko novca je uplaćeno za porez u poslednja tri meseca i dao svoj stav oko "problematike" termina.

- Jasno i glasno želim da istaknem: Partizan ima važeći višegodišnji ugovor sa Arenom i svoje obaveze po tom ugovoru izmiruje na vreme. Ugovor je sklopljen po tržišnim pravilima i ne možemo sami svoj ugovor da kršimo zbog trećih zainteresovanih strana. Ko god da su oni. Podsećam da je Partizan taj klub koji je prepoznao i iskoristio potencijal Arene, učinio je ekonomski isplativom za klubove i uspeo da zaradi od prodaje karata, što pojedince koji to nisu u stanju da urade na istom nivou izgleda posebno boli - rekao je Mijailović.

Štark arena
Štark arenafoto: Starsport©

- Kada sam pre četiri godine doneo odluku da pređemo u Arenu i govorio da je to jedini održivi poslovni model za košarkaške klubove čija je delatnost generalno neprofitabilna, nisam naišao na veliko razumevanje. Danas mi je, moram priznati drago, kada vidim da je naš gradski rival prepoznao model poslovanja Partizana kao uspešan i da su poučeni našim iskustvom i oni poželeli u Arenu i krenuli sa dovođenjem uspešnih privrednika u Upravni odbor.

Jedan deo Zvezdinog saopštenja odnosi se i na to da Partizan ne plaća porez.

- Kada je već precizna ruka autora saopštenja našeg gradskog rivala spomenula porez, sa ponosom ću reći da je KK Partizan državi Srbiji uplatio 509.887.214,75 dinara na osnovu poreza po različitim osnovama, tokom poslednja tri meseca, kao što smo i obećali. Stoga bi možda bilo bolje da se oni bave svojim dugovima. - I za kraj, ne znam da li javnost zna usled kakvih privatnih investicionih planova će naš gradski rival ostati bez dve trening sale, pa sada užurbano traže novi dom za mlađe kategorije. I gle čuda, baš hoće tamo gde je Partizan zakupac. Svašta mi pada na pamet da kažem o takvom načinu razmišljanja i poslovanja, ali mi pozicija na kojoj sam i kućno vaspitanje ipak ne dozvoljavaju. Pa ću ostati nedorečen.

Bonus video:

01:38

Grobari priredili spektakularnu atmosferu na večitom derbiju

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.