SFEROPULOS PRED EVROLIGAŠKI DE(R)BI: Novi trener najavio veliku borbu, spomenuo je i Nemanju Bjelicu!
Sferopulos najavio da će pričati sa Bjelicom, Foto: KK Crvena zvezda

večiti derbi

SFEROPULOS PRED EVROLIGAŠKI DE(R)BI: Novi trener najavio veliku borbu, spomenuo je i Nemanju Bjelicu!

Zvezda sutra od 18:30 gostuje ekipi Partizana

Objavljeno:

Novi trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je izneo očekivanja pred prvi ovosezonski derbi u Evroligi, ali je govorio i o statusu Nemanje Bjelice.

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Partizanu od 18 časova i 30 minuta u prvom ovogodišnjem "večitom" derbiju u okviru petog kola Evrolige u "Štark Areni".

"Pre svega, moram da kažem da je ovo veoma bitna utakmica za oba tima. Naši igrači znaju koliko je ovo važno za naš klub i organizaciju. Daćemo maksimum na terenu, poštujemo Partizan, ali mi smo Zvezda i borićemo se jako", započeo je Sferopulus.

Kako stvari stoje, van protokola zbog povrede će biti kapiten Zvezde Branko Lazić, kao i bek Nemanja Nedović.

"Obojica neće da igraju i za sada ne znamo tačno kada će da se vrate. Pratiće se situacija dan za danom i doktori će da kažu kada budu spremni."

Govorio je i o težini derbija, s obzirom da je kao trener Olimpijakosa i Makabija, mogao da oseti "vrelu" atmosferu.

"Znam da obe navijačke grupe fanatici i žive za košarku. Imao sam iskustva da igram takve utakmice u drugim državama. Ovo su utakmice koje svako volim da igra, pošto su interesantne."

Sferopulus je pre preuzimanja Crvene zvezde pravio pauzu od skoro dve godine bez trenerskog posla.

"Košarka je ista, sve se radi o intezitetu, brzini, brzim odlukama, agresivnosti i čvrstoći, ništa se nije promenilo. Za mene je bilo dobro što sam bio van posla. Radio sam na inovaciji i na sebi. Pokušaću to da polako impletiram u tim. Stigao sam pre par dana, radimo na prioritetima prvo i onda ćemo polako ubaciti moju filozofiju."

Upitan je bio i o statusu Nemanje Bjelice. "Pričaću sa njim, ali prioritet je da se fokusiram na derbi, ali posle toga ću pričati sa njim", zaključio je Sferopulus.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.