JOKIĆ ODMORIO, PA NASTAVIO GDE JE STAO: Tripl-dabl Nikole, opet UNIŠTIO Lejkerse! (VIDEO)
Nikola Jokić je opet bio nerešiva enigma za Entonija Dejvisa, Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

noćna mora el-eja

JOKIĆ ODMORIO, PA NASTAVIO GDE JE STAO: Tripl-dabl Nikole, opet UNIŠTIO Lejkerse! (VIDEO)

Predvođeni srpskim centrom, Nagetsi su uverljivo porazili Lejkerse u prvoj utakmici nove NBA sezone

Objavljeno: 07:41h
Nedeljko Đukić

Nikola Jokić je dobro odmorio ovog leta i očigledno je vrlo svež započeo odbranu titule u NBA ligi sa Denverom.

Predvođeni srpskim centrom, Nagetsi su uverljivo porazili Los Anđeles Lejkerse u prvoj utakmici nove sezone, u svojoj "Bol areni", 119:107.

Jokić je svu rđu koju je imao skinuo u par utakmica predsezone i rano jutros po srednjoevropskom vremenu je pružio partiju na koju je navikao navijače Denvera - tripl-dabl od 29 poena (12/22 iz igre. 3/5 trojke), 13 skokova i 11 asistencija za 36 minuta u igri. Imao je i 1 blokadu, 1 ukradenu i 2 izgubljene lopte.

Denver je već u prvoj četvrtini dao do znanja rivalu kog je "počistio" u finalu Zapada prošle sezone da im i dalje nisu pravi konkurent. Nagetsi su prvu četvrtinu završili sa prednošću 34:20 i imali vođstvo do kraja.

Lejkersi su prišli na samo tri poena zaostatka početkom poslednje deonice (87:84 i 92:89), ali je domaćin odgovorio i mirno priveo meč kraju.

Sve zvezde "Grumenja" su bila raspoložene. Džamal Marej je ubacio 21 poen, Kentavijus Koldvel-Pop 20, Aron Gordon 15, a Majkl Porter 12 uz isto toliko skokova.

Kod "Jezeraša" je najbolji bio Lebron Džejms sa 21 poenom za samo 29 minuta u igri pošto će ga trener Darvin Hem štedeti ove sezone. Torijan Prins je dodao 18 poena, Entoni Dejvis 17, Ostin Rivs 14, a Dianđelo Rasel 11 poena.

U drugom susretu noći i drugom meču nove sezone, takođe derbiju Zapadne konferencije, Finiks je kao gost pobedio Golden Stejt 110:104. Devin Buker je vodio Sanse kao najbolji pojedinac meča sa 32 poena, dok je Stef Kari za Voriorse dao 27.

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.