DA LI ĆE EVROLIGA IZAĆI U SUSRET? Makabi tražio odlaganje meča!
Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

situacija je alarmanta

DA LI ĆE EVROLIGA IZAĆI U SUSRET? Makabi tražio odlaganje meča!

Upitno je šta će biti sa klubom iz Izraela

Objavljeno:

Usled trenutne situacije - napada Hamasa na Izrael i eskalacije sukoba, ekipa Makabija iz Tel-Aviva je zatražila od Evrolige da se odloži meč sa Armanijem.

Iako je Makabi pobedio Partizan u prvom kolu, neizvesno je kada i gde će se održavati naredne utakmice u okviru Evrolige.

Sledeći meč između Armanija i izraelskog tima planiran je za utorak u Milanu. Međutim, od subote, situacija u Izraelu je takva da je prioritet borba protiv terorista koji su izveli strašan napad na jugu zemlje, u kojem je poginulo mnogo izraelskih civila.

Prema rečima ministra zdravlja Izraela, u napadima Hamasa je stradalo 232 ljudi, dok je 1.700 osoba povređeno.

Izraelske trupe su odgovorile istom merom i već se nalaze u pojasu Gaze, gde vrše vojne akcije protiv neprijateljskih snaga. Ovo je samo početak protivnapada Izraela.

Situacija u Izraelu trenutno ne dopušta održavanje sportskih događaja, zbog čega je Makabi kontaktirao Evroligu sa zahtevom za odgodu meča sa Armanijem.

Igrači Makabija su održali trening u nedelju, dok je klub bio u konstantnom kontaktu sa Ministarstvom sporta, čekajući dozvolu za napuštanje zemlje. Prema izraelskim medijima, dozvola nije odobrena.

Zbog toga je klub i zvanično zatražio od Evrolige da se odloži utakmica sa Armanijem. Nakon susreta sa Armanijem, Makabi će dočekati Valensiju, barem prema rasporedu, a zatim će dva dana kasnije igrati protiv Panatinaikosa.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.