NEDOVIĆA BRINE PUNA ARENA: "To može da nas dovede u problem!" (VIDEO)
Nemanja Nedović, Foto: Starsport

evroliga

NEDOVIĆA BRINE PUNA ARENA: "To može da nas dovede u problem!" (VIDEO)

Crveno beli sutra započinju sezonu u Evroligi

Objavljeno: 19:24h

Košarkaši Crvene zvezde započinju novu sezonu u Evroligi u četvrtak, a protivnik u ovom otvaranju je Asvel. Očekuje se da će Arena biti puna, a tim crveno-belih je prošao kroz renovacije.

Iskusni igrač Nemanja Nedović, koji je deo tima već neko vreme, ističe da ih očekuje izazovna borba protiv atletski potentnog tima Asvela. Asvel ima nekoliko iskusnih igrača koji su se već dokazali u Evroligi.

Uprkos tome što je Asvel došao u Beograd nakon dva uzastopna poraza u francuskom šampionatu, uključujući jedan protiv Monaka, Nedović ne smatra da će to biti olakšavajuća okolnost pred njihovim otvaranjem u Evroligi.

- Dolazi nam u goste ekipa koja je atletski jako moćna, koja ima veoma iskusne igrače na evroligaškom nivou. Tako da, neće biti nimalo lako. Igra im se zasniva na dvojcu De Kolo - Lovernj, tu preti najveća opasnost, imaju jakog aduta u visokom igraču Folu. Tako da siurno jedna iscrpljujuća utakmica nas očekuje ali smo dobro radili ovu nedelju i mislim da smo spremni".

Nemanja Nedović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Posebna motivacija Zvezdi biće puna hala.

- Jeste motiv, naravno, ali mi moramo da se fokusiramo na teren, da ta euforija ne utiče na nas. Svi znamo da to može veoma lako da krene u pogrešnom pravcu. Pun fokus na teren pa ćemo videti".

Prva utakmica u sezoni, protiv Igokee, nije bila najsjajnija ali je i pokazala da Zvezda raspolaže jakim individualnim adutima.

- Prva je bila pomalo sa tenzijom, stegnuti smo bili na početku što je normalno. Nismo uigrani, ne znamo još gde smo sa snagom u odnosu na ostale ekipe tako da je sve to bilo prirodno. U drugom poluvremenu je sve to bolje izgledalo. Iz te utakmice nosimo pozitivan utisak zbog tog drugg poluvremena i pokušaćemo to da prenesemo na utakmicu sa Asvelom i da se uigramo što je bolje moguće i da uklopimo igrače koji su bili povređeni".

Novinari su Nedoviću postavili dobro staro pitanje - kako se navići na Arenu psoel Pionira - i dobili su očekivan odgovor.

- Odradili smo juče trening i večeras... Dobro, koševi su isti, lopte su iste tako da... Potrebno je samo da se fokusiramo na teren i da ne obrađamo pažnju šta se dešava van njega".

Bonus video:

00:35

Novak i srpski teniseri imaju veliku podršku u Valensiji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.