PARTIZAN IZVISIO ZA VELIKO POJAČANJE: Turci se predomislili...
Željko Obradović, Foto: Starsport

preokret

PARTIZAN IZVISIO ZA VELIKO POJAČANJE: Turci se predomislili...

Okolnosti su se promenile - saopštili su iz turskog kluba

Objavljeno:

KK Partizan je ostao bez još jednog igrača koji je bio viđen kao njihovo pojačanje.

Iako se činilo da je neminovno da dođe do razlaza Nika Kalatesa i Fenerbahčea, turski klub je zadržao Grka, pošto se na kraju iskomplikovala situacija zbog velikog broja povređenih igrača.

Generalni menadžer turskog kluba Derija Janijer objasnio je da Kalates zasada ostaje u Istanbulu, iako se nije tako činilo nakon dolaska Raula Neta, a naročito nakon objave Fenera da ne računa na Kalatesa i Nemanju Bjelicu.

- Bjelica i Kalates nisu bili u našim planovima. Ipak, zbog povrede Raula Neta okolnosti su se promenile i morali smo da se pojačamo na određenim pozicijama. Kalates ima ugovor sa nama i verovali smo u njegove mogućnosti. Nadali smo se boljoj soluciji za obe strane, ali... - počeo je obraćanje Janijer i potom je objasnio zašto grčki plej ostaje.

- Okolnosti su se promenile i odlučili smo da promenimo tako usko gledanje na stvari. Nik Kalates je sada deo našeg tima, ali ako nove okolnosti to budu zahtevale, bićemo otvoreni da razmotrimo i druge solucije - dodao je generalni menadžer Fenerbahčea koji je ovog leta umnogome promenio tim.

Nik Kalates, KK Fenerbahče, Marko Gudurić
foto: Mehmet Eser / AFP / Profimedia

Tokom leta otišli su Kostas Antetokumpo, Devin Buker, Karsen Edvards, Tonje Džekiri i Nemanja Bjelica, dok su stigli Sertač Šanli, Nejt Sestina, Jorgos Papajanis, Raul Neto, Arturs Žagars i Jam Madar - Janijer je otkrio kako.

Bonus video:

00:13

Bakljada navijača Partizana na Tašu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.