VELIKI USTUPAK EVROLIGE: Obradoviću i Ivanoviću sada je mnogo olakšan posao!
Željko Obradović i Duško Ivanović, Foto: Starsport©

promena pravila

VELIKI USTUPAK EVROLIGE: Obradoviću i Ivanoviću sada je mnogo olakšan posao!

Trener Žalgirisa otkrio je veliku novinu koja se sprema u predstojećoj sezoni

Objavljeno: 19:44h

U Evroligi će se promeniti pravilo o čelendžima trenera, potvrdio je glavni trener Žalgirisa iz Kaunasa Kazis Maksvitis.

Litvanski trener je otkrio da će od sezone 2023-24, glavnim trenerima biti dozvoljeno da koriste dva trenerska čelendža umesto jednog.

Trenutno se održavaju sastanci u sedištu Evrolige uoči nove sezone, a na njima se se govori i o promenama koje će se desiti tokom naredne sezone.

Duško Ivanović, Željko Obradović
foto: Starsport©

- Posetio sam Barselonu, koja je doživela dosta promena u organizacionom i sudijskom menadžmentu. Prvo smo videli naše kolege i druge trenere i upoznali smo se sa predstojećim promenama pravila. Nema suštinskih promena. Jedna od njih je pravilo čelendža trenera - od sada ćemo moći da koristimo dva umesto jednog. Sudije će imati manje mogućnosti da zaustave sat kako utakmice ne bi potrajale predugo - izjavio je Maksvitis.

Prošle nedelje je i Evroliga uvela novu proceduru suđenja. Pre svake utakmice, jedan od sudija će se sastati sa kapitenom timova na terenu kako bi razgovarali o predstojećem meču i sprovođenju pravila.

Na tim sastancima mogu biti pokrivena pitanja o pravilima i bilo koje druge relevantne informacije, a igrači će biti podsećani da igraju u duhu pravila i uz odgovarajuće sportsko ponašanje.

BONUS VIDEO:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.