JOKIĆ STIŽE ĐOKOVIĆA PO BOGATSTVU: Za 10 sezona u NBA zaradiće STOTINE MILIONA, plata mu kao Lebronu i Embidu!
Nikola Jokić ima najunosniji ugovor u NBA ligi, Foto: AP Photo David Zalubowski, Nemanja Nikolić

NAJBOGATIJI SRPSKI SPORTISTI

JOKIĆ STIŽE ĐOKOVIĆA PO BOGATSTVU: Za 10 sezona u NBA zaradiće STOTINE MILIONA, plata mu kao Lebronu i Embidu!

Nikola Jokić je potpisao najunosniji NBA supermaks ugovor po kom mu plata raste iz sezone u sezonu za osam procenata

Objavljeno: 10:49h
Nedeljko Đukić

Nikola Jokić se poslednjih nekoliko godina baš igrao sa živcima srpskih navijača, kojima ionako ne treba mnogo, naročito kada je košarka u pitanju.

Dizali su ga u nebesa čim je postao jedan od najboljih igrača na svetu, onda pljuvali kad je odlučio da preskoči kvalifikacije za Olimpijske igre 2021.

Sve su "Džokeru" oprostili narednog leta kada je predvodio "Orlove" na Evropskom prvenstvu, ali opet ih je Nikola izneverio godinu dana kasnije kada je preskočio još veći turnir, Mundobasket.

Ali, da mu saigrači iz reprezentacije Srbije nisu zamerili i da kod njih valada savršen timski duh, pokazalo se kada je Jokić došao na žurku povodom osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu za koje neki ne mogu da prestanu da se pitaju kakav bi ishod imalo da je NBA šampion igrao...

Na slavlju je bio i Novak Đoković sa trofejom Ju-Es opena koji je teniskom kralju rekordni 24. grend slem pehar. Upravo posle Đokovića, o čijoj neto vrednosti i zaradi smo detaljno pisali uoči Vimbldona, najbogatiji srpski sportista je Nikola Jokić (28).

UGOVORI

Jokić je juna 2022. potpisao supermaks ugovor sa Denverom koji je najunosniji u istoriji NBA lige. Po ovom ugovoru, Nikola će za narednih šest sezona, zaključno sa 2027-28, progresivno zaraditi 264.000.000 dolara, a sa bonusima ta suma može dostići 303 miliona u totalu.

Somborac je prethodni ugovor potpisao 2018. godine po kom je za pet sezona trebalo da zaradi 148.000.000 dolara, ali poslednje sezone je potpisao pomenuti supermaks. U svakom slučaju, oba ugovora će mu za 10 sezona u NBA ligi doneti preko 400 miliona dolara.

Aron Gordon, Nikola Jokić, Sombor
foto: Arena Sport TV/Twitter

PLATA

Pošto po supermaks ugovoru Jokiću plata progresivno raste, u prethodnoj, šampionskoj sezoni je zaradio "tek" nešto više od 33 miliona dolara po čemu je bio 32. u NBA.

Međutim, za sezonu 2023-24 Jokić će primiti 47.607.350 američkih "zelembaća" i po plati će biti izjednačen na trećem mestu sa Lebronom Džejmsom i Žoelom Embidom. Ispred su samo Stef Kari sa skoro 52 miliona zarade i Kevin Durent sa tek 42 hiljade više od pomenutog trija.

Potom će Nikolina plata nastaviti da raste iz sezone u sezonu za osam procenata i biće 51, pa 55, pa 59 miliona dolara da bi 2027-28 dostigla maksimalnih 63,33 miliona.

Treba podsetiti da dosta toga otpada na razne poreze i takse pa suma ispadne mnogo manja.

NETO VREDNOST

Jokićeva neto vrednost za 2023. godinu je procenjena na 40.000.000 dolara. I ona je progresivno rasla, u skladu sa njegovim rezultatima na terenu i statusom koji je dostigao - dvostruki MVP lige i MVP prošlosezonskog finala.

Pre pet godina, 2018. Jokić je "vredeo" 27 miliona.

NEKRETNINE

Nikola poseduje kuću vrednu 2,4 miliona dolara u Denveru u Koloradu. Ima sedam kupatila, šest spavaćih soba i ogromno dvorište sa bazenom.

"Džoker" poseduje dosta skupocenih automobila, među kojima su Jeep Grand Cherokee, Range Rover, Mercedes-Benz GLE 43 AMG, Lamborghini Huracan, Jeep GMC Iukon i Mercedes Brabus G63 AMG, po ceni od oko 262.000 dolara.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Dvostruki NBA MVP potpisao je i jak sponzorski ugovor sa Najkijem i drugim poznatim brendovima. Prijavljena zarada od ovih poslova je 6 miliona dolara.

Jokić nije baš sklon kupovini ekstravagantnih vila i stambenih zgrada. Ali poseduje ogromni ranč konja koji su njegova najveća strast.

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

(Espreso/Nedeljko Đukić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.