NEMAČKA MU JE DALA SVE, A OTAC VODI SRBIJU: Marko Pešić NEMA DILEMU za koga će navijati u finalu
Marko Pešić, Foto: Profimedia

NIJE MU LAKO

NEMAČKA MU JE DALA SVE, A OTAC VODI SRBIJU: Marko Pešić NEMA DILEMU za koga će navijati u finalu

Generalni menadžer Bajerna ima pomešane emocije

Objavljeno: 12:22h

Sin Svetislava Pešića, Marko će imati podeljene emocije tokom meča Srbijei Nemačke.

Naime, on je sa "pancerima" osvojio bronzanu medalju u Indijanapolisu 2002. kada je njegov otac bio na pobedničkom postolju sa Jugoslavijom.

Neće mu biti lako, ali nema dilemu da će navijati za svog oca.

- Ovo je istorijski trenutak za nemačku košarku i sport. Ali i za evropsku, jer su posle dugo vremena dve ekipe iz Evrope u finalu. One su praktično izbacile dva NBA tima, veoma emotivan dan za mene - rekao je Marko Pešić za nemački Sport i dodao:

- Ja ću da držim palčeve za obe strane. Naravno, porodica je iznad svega. Svi smo veoma ponosni na mog oca. Nije mu bilo lako u Srbiji. Impresivna je činjenica da ima tu snagu, tako borbeno srce i tu energiju da sa ovim timom postigne ovakve rezultate. Imao bih veliki problem kod kuće da ne podržavam svog oca. Ali, to nema veze sa Nemačkom ili Srbijom.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Nebojsa Parausic / imago stock&people / Profimedia

Pred finale veruje da Nemačka "mora da kontroliše emocije" i da su u prednosti ukoliko to uspeju zbog činjenice da su duže na okupu.

Ipak, dobro zna i šta je sve prošao njegov otac, od otkaza, preko povreda do prave hemije.

- Moj otac je neko ko se uvek raduje. Često sam ga pitao: 'Zašto sve to radiš sebi?' Ali kada postavi cilj, nikada ne odustaje. On je takav borac. Izuzetno je psihički jak, posebno kada stvari idu loše. Veruje u ono što radi. Ima tim koji se u potpunosti identifikovao sa njegovim zahtevima. Obe strane veruju jedna drugoj, jednostavno se uklapa. Ima toliko iskustva i to ste ponovo videli na ovom turniru. To je nešto što ne možete naučiti ili kupiti. Zato on to može - zaključio je Marko.

Bonus video:

01:20

Trening Srbije pred finale

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.