SRPSKI FUDBALER JE DOŽIVEO BORIŠINU SUDBINU: Izvadili mu bubreg zbog udarca protivnika, evo šta se posle desilo
Boriša Simanić, Foto: Starsport

PODRŠKA ZA BORIŠU

SRPSKI FUDBALER JE DOŽIVEO BORIŠINU SUDBINU: Izvadili mu bubreg zbog udarca protivnika, evo šta se posle desilo

Primer srpskog fudbalera daje nadu

Objavljeno: 09:35h

Reprezentativac Srbije Boriša Simanić je ostao bez bubrega zbog oštrog starta Nunija Omota, a čini se da je ova izuzetno teška situacija još više ujedinila "orlove" i dala im motiv više na Svetskom prvenstvu.

Nikome nije izgledala ozbiljna situacija koja se desila pod košem u finišu meča Srbije i Južnog Sudana, ali se ispostavilo da je Simanić na kraju bio u životnoj opasnosti.

Iako se u prvi mah činilo da će jedan operativni zahvat biti dovoljan i da će mu bubreg biti spašen, nažalost, došlo je do komplikacija...

Ovo nije prvi slučaj da sportista ostane bez bubrega zbog neopreznosti protivnika, ali ono što ohrabruje je to da će Boriša ipak moći da nastavi da se bavi košarkom.

Najbolji primer za to je srpski fudbaler Vukadin Vukadinović koji je na sličan način ostao bez bubrega.

Vukadin Vukadinović
Vukadin Vukadinovićfoto: Profimedia

Vukadinović imao uspešnu karijeru i nakon identične povrede.

Iz omladinaca Hajduka sa Liona otisnuo se kao 17-godišnjak u Češku, išao uzlazno preko drugoligaša Taborskog, pa Jabloneca, Slavije i Zlina do velike Sparte - sa jednim bubregom! Mogao je i život da izgubi, ali je na kraju izgradio vrlo respektabilnu karijeru koja i dalje traje.

- U Češkoj se igra čvrsto, grubo. Ja sam mršavko i u jednom duelu pre pet godina protivnički igrač me laktom udario u bubreg. Znate šta su mi rekli doktori? Da mi je bubreg pukao kao kad zgaziš na pomorandžu. Imao sam unutrašnje krvarenje, bio u kritičnom stanju, život mi je visio o koncu - rekao je svojevremeno Vukadinović za "Blic Sport".

Nakon mukotrpnog i dugog oporavka Vukadinović je ipak nastavio karijeru i vratio se kao pobednik.

- Posle operacije kada mi je odstranjen bubreg - dve i po godine nisam igrao fudbal. Lekari su mi zabranili da se bavim sportom, ali ja nisam želeo da budem pobeđen, potpisao sam da želim da igram na svoju odgovornost. I eto, vratio sam se kao pobednik. Bog me očigledno zbog svih muka i upornosti nagradio. Igram utakmice sa karbon majicom, koju inače nose rukometaši, ona mi štiti ovaj bubreg što mi je preostao. Ništa mi ne fali - istakao je Vukadinović koji trenutno nastupa za češki Zlin.

Bonus video:

03:39

SIMANIĆ JE PODNEO VOJNIČKU ŽRTVU! Trener Jakovljević: Dugo čekamo medalju! Verujem u ove momke i da smo na dobrom putu!

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.