KO JE KOŠARKAŠ ZBOG KOG JE BORIŠA IZGUBIO BUBREG: Srbi mu nisu stranci, igrao u ABA ligi!
Foto: EPA/ JAMES ROSS

zanimljivo

KO JE KOŠARKAŠ ZBOG KOG JE BORIŠA IZGUBIO BUBREG: Srbi mu nisu stranci, igrao u ABA ligi!

Zna da otac Luke Dončića Srbin

Objavljeno:

Boriša Simanić završio je Mundobasket i morao je na dve operacije zbog udarca koji je zadobio na meču protiv Južnog Sudana.

Nuni Omot je posle skoka u napadu i promašaja saigrača uhvatio loptu i tom prilikom u predelu bubrega laktom udario srpskog košarkaša. On je odmah čučnuo i u bolovima tražio izmenu. Odmah mu je bilo jasno da nešto nije u redu, što se kasnije i ispostavilo nažalost...

On se nedugo posle toga javno izvinio Simaniću i istakao da je sve bilo slučajno.

- Čuo sam da je završio u bolnici, izvinjavam mu se se, nisam hteo da da to uradi, kamoli da to bude prljav potez. Nadam se da će se brzo oporaviti, molim se za njega, nisam prljav igrač i nikad nisam bio. Iz dubine srca mu se izvinjavam - rekao je Omot. Njegov udarac na kraju ostavio je Borišu bez bubrega.

A ko je zapravo Nuni Omot? Rođen je u Najrobiju (Kenija) i odatle su njegovi roditelji izbegli zbog rata. Preselio se u Ameriku, završio je srednju školu u Minesoti, bio je na poznatom koledžu Bejlor, a kada 2018. godine nije draftovan u NBA ligi odlučio je da dođe u Evropu i to ni manje ni više nego u ABA 2 ligu.

Potpisao je za MZT iz Skoplja i tamo se nije snašao.

- Evropa je drugačija, teško je nekim momcima da se uklope, neki se lako prilagode. Osećao sam da je MZT bio drugačije iskustvo, bilo mi je teško, prvi put u inostranstvu, uz to je tim imao finansijske probleme. Nateralo me je to da promenim način razmišljanja u Evropi, iako sam znao da nije tako svuda. Morao sam da se naviknem na to da se trenira dva puta dnevno, igra je mnogo teža na mentalnom planu. Naučio sam mnogo toga dok sam tamo bio. Sazreo sam i kao košarkaš i kao čovek. Uspeo sam da budem prepušten sam sebi u stranoj zemlji, bilo je i dobro i loše za mene - rekao je Omot

Tada je spominjao srpske košarkaše, Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića i Luku Dončića je proglasio za Srbina.

- Znam za Jokića, on je MVP, Bogdana zna ceo naš tim. Ne pratim Evroligu toliko, ali sam primetio i tamo nekoliko dobrih igrača. Poznat mi je Balkan, neki momci su Slovenci ili su iz nekih drugih delova država. Teško mi je sve da pohvatam, znam da je Dončićev otac Srbin. Ne znam za Gorana Dragića, da li je i on Srbin? Jeste? Imate mnogo dobrih igrača - ispričao je Omot.

Bonus video:

00:22

BORIŠA SIMANIĆ IZGUBIO BUBREG: Užasne vesti sa Mundobasketa

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.