OVO JE ČEKALA CELA SRBIJA: Oglasio se doktor Radovanović o stanju Boriše Simanića i OTKRIO gde se sada nalazi
Boriša Simanić, Foto: Starsport

brz oporavak!

OVO JE ČEKALA CELA SRBIJA: Oglasio se doktor Radovanović o stanju Boriše Simanića i OTKRIO gde se sada nalazi

Srpski reprezentativac se oporavlja od operacije

Objavljeno: 22:54h

Profesor doktor Dragan Radovanović, šef medicinskog tima košarkaške reprezentacije Srbije, govorio je o zdravstvenom stanju Boriše Simanića, koji je operisan tokom Svetskog prvenstva.

Simanić je dobio nezgodan udarac u predelu bubrega, a potom se sve iskomplikovalo. Srbija će tako takmičenje nastaviti sa 11 igrača, pošto Simanić više ne može da igra.

Sada je profesor doktor Dragan Radovanović, šed medicinskog tima košarkaške reprezentacije Srbije, objasnio za Sport Klub stanje povrede.

Simanić na meču sa Portorikom
Simanić na meču sa Portorikomfoto: Starsport©

- Boriša Simanić je na kraju utakmice protiv Južnog Sudana dobio jedan jak udarac u predelu levog bubrega laktom, koji je napravio povredu bubrega, ozbiljnu povredu bubrega sa krvarenjem u mokraćne kanale i u okolinu bubrega i za trbušni prostor. Jasno mi je odmah bilo posle udarca i simptoma koje je pokazao Boriša da se radi o jednoj teškoj povredi bubrega i odmah smo ga prebacili u bolnicu hitno, gde su urađene sve dijagnostičke procedure, gde smo utvrdili stepen povrede i stepen i težinu krvarenja i nakon toga urađen je operativni zahvat. - Najveća briga pre operacije bila je mogućnost da li će moći da se sačuva bubreg i na sreću postojala je mogućnost da se bubreg sačuva, što je operacijom i urađeno. Oporavak ide dobro, rezultati su dobri, možemo da budemo zadovoljni. Sada je na intezivnoj nezi, u najboljoj je bolnici u Manili i ima svu najbolju negu - rekao je Radovanović. Srbija naredni meč igra protiv Italije 1. septembra od 10.00, a pobeda će biti za Simanića koji se oporavlja od operacije.

Bonus video:

04:19

Svetislav Pešić o povredi Boriše Simanića

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.