SLOVENCI CILJAJU VISOKO: Dončić i družina kao kaznena ekspedicija!
Foto: EPA/KIMIMASA MAYAMA

nova pobeda

SLOVENCI CILJAJU VISOKO: Dončić i družina kao kaznena ekspedicija!

Dončić i pored loših šuteva najbolji na terenu

Objavljeno:

Košarkaši Slovenije savladali su ekipu Zelenortskih Ostrva rezultatom 92:77 i tako zabeležili i treći trijumf na Mundobasketu.

Luka Dončić i drugovi su malo slabije ušli u meč i dozvolili Afričkoj selekciji da ima inicijativu na startu, ali to nije trajalo predugo te je nakon prve četvrtine rezultat bio 24:21 u korist Slovenije.

Nastavila je Slovenija da povećava prednost do puluvremena na koje je otišla sa prednošću od sedam poena (45-38) , ali ekipa koju predvodi Edi Tavares nije želela tako lako da se preda.

U trećem periodu Zelenortska Ostrva su uspela da dođu do izjednačenja (45:45), ali je to samo naljutilo Slovence koji su serijom 8:0 vratili ubedljivu prednost. Dosta ozblijnije je delovao napad Slovenije, koja je treći period završila sa najvećom prednosti od početka meča 69:55.

Standings provided by Sofascore

U poslednjem kvartalu je sve već bilo odlučeno, a Slovenija je u jednom trenutku imala i +22, ali se u samoj završnici "opustila" i na kraju slavila sa 15 poena prednosti.

Luka Dončić je imao veoma loše šutersko veče i iz igre šutirao 5/19, ali je i pored toga bio najefikasniji igrač svoje ekipe, a tome je dodao i sedam skokova i devet asistencija. U poraženoj selekciji najbolji je bio Gomes sa 17 poena.

Bonus video:

00:38

NOVI PROBLEM ZA PEŠIĆA, ALI TU SU I LEPE VESTI! Jaramaz otpao sa spiska za Mundobasket, ali su se ovi momci priključili Orlovima!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.