DOMINIKANSKOJ REPUBLICI PRIPAO TRILER U MANILI: Klarkson od heroja do tragičara!
Foto: EPA-EFE/Pepe Torres

DERBI

DOMINIKANSKOJ REPUBLICI PRIPAO TRILER U MANILI: Klarkson od heroja do tragičara!

Dobar meč na početku Svetskog prvenstva

Objavljeno: 16:40h

Košarkaši Dominikanske Republike savladali su reprezentaciju Filipina rezultatom 87:81 u prvom meču grupne faze Svetskog prvenstva u košarci.

Sjajan meč su priredile dve reprezentacije koje ranijih godina nisu imale veliku ulogu na takmičenjima ovog nivoa, ali sada sa po jednim NBA superstarom, Džordanom Klarksonom i Karl Entoni Taunsom deluje kao ekipe koje poseduju potencijal.

Čak 40.000 ljudi došlo je da gleda meč domaćina i time je oboren rekord pošto je pre ovog meča najveći broj posetilaca bio na meču između Rusije i SAD-a 1994. godine na Mundobasketu u Kanadi.

Dominikanska Republika je bolje otvorila meč i prvu četvrtinu i sa prednošću otišla na pauzu, ali su se Filipinci u drugoj četvrtini probudili i preko Klarksona došla do izjednačenja.

Nastavio je Klarkson gde je stao i punio statističke kolone i uspevao da održi korak sa Dominikancima, ali je u poslednjoj četvrtini zaradio petu ličnu grešku i morao da poslednjih par minuta odgleda sa klupe.

Meč je završio pre vremena sa 28 poena i po 7 skokova i asistencija sa pet ličnih grešaka u finišu četvrte četvrtine. Gledali su ga kao heroja, a ispao je tragičar.

Karl Entoni Tauns je bio najefikasniji sa 26 poena i 10 skokova, a imao je podršku od Liza sa 18 poena, te Feliza sa 12.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

01:00

Trening Srbije u Manili


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.