SUDIJE POKRALE JOKIĆA I DENVER, VESTBRUK IH UNIŠTIO SA 10 METARA: Tragičan kraj sezone za Nagetse! (VIDEO)
Foto: Profimedia

gotovo je

SUDIJE POKRALE JOKIĆA I DENVER, VESTBRUK IH UNIŠTIO SA 10 METARA: Tragičan kraj sezone za Nagetse! (VIDEO)

Dva minuta pre kraja, sudije su svirale namernu i tehničku ličnu Jokiću, a Vestbruk je uz sirenu pogodio odlučujuću trojku
Objavljeno:

Kakva nepravda! Denver Nagetsi i Nikola Jokić su i zvanično ispali iz trke za plej-of u NBA ligi, posle poraza od Oklahome, 106:105.

A samo par minuta pre kraja, sve je izgledalo drugačije: Denver je imao ubedljivu prednost, domaća publika je već bila okrenuta ka meču sa Dalasom i nadi da će Portland da kiksne (a velike su šanse da bi kiksnuo).

Tada su na scenu stupile sudije: na 1:56 pre kraja, pri rezultatu 103:95 za Denver, Rasel Vestbruk (koji je inače razbio na ovom meču, sa 50 poena, 16 skokova i 10 asistencija) prodire ka košu, prolazi svog čoveka i naleće na Nikolu Jokića. Pokušava polaganje, a Jokić pokušava da ga blokira i zakači ga malo po ruci. Sudije, na iznenađenje cele dvorane, sviraju nameran faul našem centru.

Ali to nije sve. Nikola ne može da istrpi nepravdu, kuva u sebi, i u jednom trenutku, dok se Vestbruk priprema da izvede slobodna bacanja, prilazi sudiji i na najcivilizovaniji mogući način kaže da nije bio nameran faul. Sudija, kao da je jedva čekao i najmanji povod, svira tehničku! Denver je pokraden!

Ako ne verujete nama, pogledajte snimak:

Vestbruk sa 3 slobodna bacanja smanjuje na 103:98, a Nikola u sledećem napadu uzvraća i Denver vodi sa 105:98.

Sledeći ključni momenat usledio je na 0:54 do kraja utakmice, kada Nikola promašuje za tri poena, a Vestbruk na 0:47 gađa trojku i biva fauliran. Pogađa sva tri bacanja - 105:101.

U sledećem napadu Vilson Čendler pravi faul u napadu, a Vestbruk na 0:27 do kraja smanjuje na 105:103.

Nagetsi odlučuju da igraju pun napad, Oklahoma da ne faulira, lopta je u Jokićevim rukama i 2 sekunde pre kraja on promašuje šut za dva poena.

Ali, šta može da se uradi za dve sekunde?

Na sledećoj stranici pogledajte šta se desilo na kraju utakmice, i partiju Nikole Jokića.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.