DRAMA U KINI: Srbija bez Bogdana i Milutinova slomila Brazil! (VIDEO/FOTO)
Stefan Jović, Dejan Davidovac, Boriša Simanić i Aleksa Radanov, Foto: Starsport©

KUP SOLIDARDNOSTI

DRAMA U KINI: Srbija bez Bogdana i Milutinova slomila Brazil! (VIDEO/FOTO)

Objavljeno: 16:19h
Završeno
16:08h

Košarkaši Srbije savladali su Brazil u meču Kupa Solidarnosti u Kini rezultatom 89:85.

"Orlovi" su na ovom meču igrali bez Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova, ali su i pored toga odneli trijumf protiv nadahnutih "Karioka".

Podsetimo, u prvom meču izabranici Aleksandra Đorđevića slavili su protiv domaćina Kine rezultatom 87:64.

Pešić je na početku meča na teren poslao zanimljivu petorku u kojoj su bili Stefan Jović, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Nikola Jović i Filip Petrušev.

Oba tima su na startu utakmice igrali agresivnu odbranu, dok su Brazilci bili sjajni u ofanzivnom skoku.

Aleksa Avramović je uneo dosta dobrih stvari na obe strane terena za naš tim, pa je Srbija posle uvodnih 10 minuta vodila rezultatom 21:20.

Srbija je dosta bolje zaigrala u drugoj deonici. Smanjili smo broj izgubljenih lopti i popravili skok, a to je odmah donelo prednost od nekoliko peona razlike.

Rasla je prednost "Orlova" koji su na krilima Avramovića i Petruševa bili veoma dobri u pvom periodu. Na poluvremenu je bilo 45:38 za naš tim.

Sve je dobro počelo i u trećoj četvrtini, pa je Srbija trojkama stigla do maksimalnih +12.

Ipak, Brazilci su se trojkama vratili u meč i ubrzo uveli utakmicu u potpuni egal.

Na startu poslednjeg perioda novi košarkaš Zvezde Jago postiže dve vezane trojke i donosi prednost svom timu.

U tim trenucima se ponovo pojavio Aleksa Avramović, koji je radio ozbiljno dobar posao i u odbrani i u napadu, pa je sa nekoliko vezanih poena vratio prednost Srbiji.

Brazilci su nam sve vreme disali za vratom, a Soares je postigao nekoliko lakih poena, a pod košem je bio na nivou i Kaboklo, pa se u poslednji minut ušlo rezultatom 82:82.

Nikola Jović je potom postigao sjajnu trojku i doneo prednost Srbiji od 85:82. Nisu se "Karioke" predavale, pa su posle polovičnih penala Dobrića trojkom Jaga stigli na poena zaostatka.

Nisu uspeli Brazilci da naprave faul, a onda je uz zvuk sirene Ognjen Dobrić pogodio trojku i doneo Srbiju pobedu od četiri poena razlike.

Naš tim sada kreće put Manile gde slede treninzi, a zatim u subotu, 26. igramo prvi meč na turniru protiv selekcije Kine.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

15:52h

40. minut - Benite pogađa oba penala, Brazil ponovo vodi sa +1. Loš napad Srbije i promašena trojka Stefana Jovića. Odbranila se Srbija, a potom Gudurić biva fauliran u kontra napadu, a zatim pogađa oba penala. Diskutabilan faul Marinković Vanje i dva poena Neta sa penala. Davidovac sa penala donosi +1 Srbiji. Polovičan Jović sa penala. Zakucavanje Kabokla. Nerešeno je, tajm-aut Pešić. Trojka Nikole Jovića, Srbija vodi 85:82. Tajm-aut Brazil. Greše Brazilci, Srbija pred pobedom. Polovičan sa penala Dobrić, pa trojka Jaga za 86:85. Novi tajm-aut Pešić Svetislava. Nije uspeo Brazil da napravi faul, a Dobrić jeste ubacio trojku. Srbija je pobedila rezultatom 89:85.

15:49h

37. minut - Peti faul Ristića, Leonardo postiže dva penala i poravnava rezultat. Lepo je iskoristio Petrušev što je dosta niži Benite ostao na njemu i postigao 17. poen. Dobra odbrana Srbije, pa faul u napadu i peti faul Petruševa. Soares stiže do 10. poena. Davidovac 1/2 sa penala. 77:76.

15:43h

35. minut - Dobra odbrana Avramovića, a potom poentira uz faul u kontra napadu. Tajm-aut Brazil. Pogodio je i dodatni penal, sada ima 14 poena. Težak šut i pogodak Benitea. Ispala je odbrana Srbije, Soares postiže nove poene. 74:72.

15:38h

33. minut - Ristić trojkom prekida seriju rivala, a potom Avramović ne pogađa u kontri. Stiže kazna, nova trojka Benitea. Krade loptu Avramović i ovog puta poentira u kontri. Plejmejker Partizan je potom iznudio novu grešku Jaga. Ristić pogađa oba penala. 71:68

15:35h

31. minut - Brazil trojkom otvara poslednji period. Nova trojka Jaga, novog košarkaša Zvezde, druga u nizu. "Karioke" vode. Tajm-aut Svetislav Pešić. 65:64.

15:27h

30. minut - Srbija održava prednost, ali nikako da se odlepi na dvocifrenu razliku. Nekoliko promašaja na obe strane za tri poena, pa trojka Viktora Benitea. Dve promašene trojke u jednom napadu našeg tima. Odbranili smo se, a potom u poslednjem napadu Dušan Ristić pogađa samo jedan penal.  Srbija posle 30 minuta igre vodi rezultatom 64:59

15:24h

27. minut - Lepa akcija Brazila, topi se prednost Srbije. Sjajna trojka Nikole Jovića za prekid serije "Karioka". Kaboklo odmah uzvraća istom merom. Lep pogodak Gudurića za dva poena. 61:55.

15:17h

25. minut - Trojka i Marinkovića sada, tajm-aut Brazil. Nekoliko dobriih odbrana Srbije, pa poeni Petruševa sa penala. Kaboklo trojkom prekida seriju našeg tima. Kaboklo prvi dvocifren kod Brazila, postigao je dva slobodna bacanja. 56:49.

15:13h

23. minut - Srbija postiže trojku, ali Brazil odmah uzvraća. Druga trojka našeg tima u nizu, Jović je bio precizan. 51:44.

15:03h

21. minut - Krenulo je drugo poluvreme. Brazil je uspeo da smanji prednost Srbije. 45:41.

14:46h

20. minut  Ponovo bez poena na obe strane. Davidovac 2/2 za 43:37.

Nema poena Neta. Ponovo Davidovac 2/2 sa linije penala. 

Tehničku je dobio Simanić, ali Brazilci koriste samo jedno od tri bacanja.

Kraj prvog poluvremena: Srbija - Brazil 45:39.

Izmena: 15:32h
14:44h

18. minut - Neiskorišćen po jedan napad na obe strane. Petrušev 2/2 za 41:37.

14:37h

16. minut - Trojka De Paula. Dva neiskorišćena napada Srbije. Dvojka Dos Anjosa i tajm-aut Pešića. Novo izjednačenje i Davidovac za 39:37.

14:30h

14. minut - Dva poena Gudurića. Galvanini 2+1. Gudurić koristi bacanje zbog tehničke Brazilaca. Ristić 2/2 sa linije penala. Jago dos Santos 1/2.

Petrušev pogađa dvojku pod faulom, tajm-aut Brazil. Precizan Petrušev - 35:29.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.