TANGO KAMPACA NEDOVOLJAN ZA NBA BAHAME! Argentina posle Mundobasketa ostala i bez Olimpijskih igara (VIDEO/FOTO)
Fakundo Kampaco, Foto: Starsport©

novi šok za "gaučose"

TANGO KAMPACA NEDOVOLJAN ZA NBA BAHAME! Argentina posle Mundobasketa ostala i bez Olimpijskih igara (VIDEO/FOTO)

Fakundo imao 14 poena i 17 asistencija, ali su gosti predvođeni Erikom Gordom osvojili turnir i obezbedili kvalifikacije

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Argentine neće igrati na Svetskom prvenstvu, a neće je biti ni na Olimpijskim igrama naredne godine u Parizu.

"Guačosi" su u La Bandi poraženi 82:75 od Bahama koji su se na NBA pogon plasirali na kvalifikacioni turnir za prestonicu Francuske.

Argentinci, olimpijski šampioni iz 2004. godine neće biti deo Igara prvi put od 2000. godine.

Heroj Bahama bio je Erik Gordon, bek Finiks Sansa sa 27 poena, od toga šest od sedam pogođenih trojki, ali i nekoliko koševa u neizvesnoj završnici.

"Gaučosi" su imali sve u svojim rukama pošto su na tri minuda do kraja vodili 73:71 posle ukrade lopte i polaganja Fakunda Kampaca.

Tada je eksplodirao Gordon i postao nezaustavljiv. Bek Sansa je pogodio dve uzastopne trojke, ali Karlos Delfino je vratio Argentinu u prednost 75:74.

Potom južnoamerička selekcija ne koristi dva poseda, a bek Finiks Sansa pogađa dalekometnu trojku za 80:75 na 20 sekudi do kraja.

Sjajno su ga ispratili Deandre Ejton sa 10 poena i 21 skokom, inače saigrač iz NBA franšize i Badi Hild, bek Indijana Pejsersa sa 17 poena.

Gabrijel Dek imao je 21 poen uz šest skokova, a nije bio dovoljan ni tango Fakunda Kampaca sa 14 poena i 17 asistencija.

Argentina je igrala bez povređenog Luke Vildose, dok Nikolas Laprovitola nije bio deo nacionalnog tima na ovom turniru.

Bahami su turnir osvojili sa četiri trijumfa jer su prethodno već jednom dobili Argentinu sa 101:90, te Kubu i u polufinalu Urugvaj.

Kris Demarko, pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa je selektor Bahama.

Kvalifikacije su još obezbedili Kamerun, Bahrein, Poljska i Hrvatska, a u Parizu će igrati 12 reprezentacija, a učešće je obezbedio samo domaćin.

Francuskoj će se pridružiti još sedam nacionalnih timova sa Mundobasketa, po dva iz Amerike i Evrope i po jedan iz Afrike, Azije i Okeanije.

Narednog leta igraće se i četiri kvalifikaciona turnira na kojima će samo pobednici čekirati kartu za Grad svetlosti.

Bonus video:

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.