"NEMA IZGOVORA": Oglasio se Pešić posle NOVOG poraza od Italijana!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

sumirao utiske

"NEMA IZGOVORA": Oglasio se Pešić posle NOVOG poraza od Italijana!

Selektor Srbije analizirao učinak svog tima na Akropolis kupu

Objavljeno: 21:28h

Košarkaši Srbije poraženi su na Akropolis kupu od selekcije Italije rezultatom 89:88.

Selektor "orlova" Svetislav Pešić se oglasio posle poraza koji je usledio nakon što je naša reprezentacija imala čak 17 poena prednosti.

- Veoma dobra utakmica oba tima, mislim da je ovo dobra priprema za Mundobasket i bila je potrebna utakmica sa timom kao što je Italija koja je iskusna i ima kontinuitet jer igraju tri godine zaredom zajedno. Naš tim, naravno, imao je mnogo uspona i padova od odličnih do veoma loših odluka koje su dovele do gubitka kontinuiteta u odbrani pre svega. Ovo nije izgovor, ali pričali smo o tranzicionoj odbrani koja je naš glavni cilj i veoma je bitno to za nas kako bismo se organizovalo. Juče je to bilo sjajno, a večeras 23 poena Italije... Odlično smo igrali juče, a sada nema izgovora, dali smo sve od sebe juče i pogotovo energetski i večeras to nismo imali tokom svih 40 minuta. Odlično smo počeli, ali 1 na 1 odbrana nije odrađena kako treba i nismo iz zaustavili i Italija duže igra zajedno pa su maltene automatski nalazili ekstra pas i šut za tri poena.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija Italije
foto: Twitter/KSSrbije

- Napeta utakmica sa Italijom koju smo odigrali i imali smo dobre odluke na kraju, otvorene šuteve koje nismo dali, a sada je važno da mi nismo odustali i pronašli rešenje i na kraju imamo situaciju da smo mogli i da pobedimo. Važno je da imamo jedan meč kao ovaj što smo imali, velika borba, intenzitet i to je važno za naš tim - rekao je Pešić.

Skok je ponovo mučio Srbiju. - Sve što pobediš je odbrana i defanzivni skok, a u poslednjoj četvrtini je Italija imala neke šuteve za tri i mi nismo gradili skok pa su imali pet ofanzivnih skokova. To je osnova tranzicije, mora da se hvata skok u odbrani i na tome ćemo raditi to je naš naredni korak. Bez toga je sve teško - zaključio je selektor Srbije.

Bonus video:

03:07

Pešić o otkazivanjima igrača

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.