Nije Tomas dečko kriv, više od dve decenije se stvarao kompleks u njemu! Evo kako se razvijala Markova trauma od 10. godine života! (VIDEO)
Foto: Profimedia

hronološki razvoj

Nije Tomas dečko kriv, više od dve decenije se stvarao kompleks u njemu! Evo kako se razvijala Markova trauma od 10. godine života! (VIDEO)

Podsetimo se zašto je Tomas toliko iskompleksiran u 10 koraka
Objavljeno: 17:27h

Na samom kraju treće utakmice polufinalne serije ABA lige između Cedevite i Partizana, desila se nemila i skandalozna scena koja je zgrozila ljubitelje sporta u regionu.

Umesto da se raduje i pruži ruku protivniku, hrvatski košarkaš Marko Tomas je pokušao da ponizi igrača Partizana Uroša Lukovića tako što mu je "poklonio" loptu i rekao - Evo sad možeš da postigneš koš!

Na svu sreću nije izbio veći incident, a trener Cedevite Veljko Mršić je pozvao tajm-aut i poručio svojim igračima da ne želi provokacije...

Situacija se smirila, ali gledaoci su ostali u šoku posle poteza iskusnog Tomasa...

Ali, možda bi ga i trebalo razumeti jer ipak košarkaški teror Srbije nad Hrvatskom i nabijanje kompleksa traje više od dve decenije...

Podsetimo se zbog čega je Tomas patio sve ove godine, pa ni pobedu svog tima nije umeo da proslavi, već je svoje frustracije nataložene neuspesima i traumama, iskalio na mladom igraču iz naše zemlje!

U 10 koraka!

1. Atina, 1995. godina

Naša selekcija se u prestonici Grčke popela na krov Evrope, a Hrvati, osvajači bronze, sišli su sa podijuma i izazvali skandal, ne želeći da slušaju himnu "Hej, Sloveni".

Otkako su proglasile nezavisnost, u dva navrata su naše komšije osvajale medalje na najvećim takmičenjima, a otkako su napustili podijum, ostajalo bi im samo da gledaju neke druge kako se vesele.

Tomas je tada imao 10. godina.

2. Badalona, 1997.

12-godišnji Tomas je po prvi put osetio kako je to kada kreneš da slaviš pobedu, a ono - koš u poslednjoj sekundi... Sale Nacionale!

3. Finale Jadranske lige, 2004.

Tada je 19-godišnji Tomas verovatno grickao nokte gledajući poraz Cibone od FMP-a u finalu Regionalne lige... Bilo je 71:70...

foto: Beta
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.