PEŠIĆ VERUJE U PREOSTALE ADUTE: Žao je i meni, ali se ciljevi ne menjaju - neću biti trener kada dođe stranac
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

konferencija

PEŠIĆ VERUJE U PREOSTALE ADUTE: Žao je i meni, ali se ciljevi ne menjaju - neću biti trener kada dođe stranac

Objavljeno:
Završeno
14:45h

Selektor košarkaške reperezentacije Srbije, Svetislav Pešić, kao i novi kapiten Bogdan Bogdanović i predsednik Saveza Predrag Danilović, održaće u 16.00 konferenciju za medije u hotelu 'Crowne Plaza' u Beogradu.

Kari Pešić će ovom prilikom saopštiti spisak košarkaša na koje računa uoči Svetskog prvenstva koje počinje 25 .avgusta i traje do 10. septembra.

Očekuje se i da razjasni slučaj Nikole Jokića koji neće igrati na Mundobasketu, ali i da adresira ostale izostanke - Vasilija Micića, Nikole Kalinića, Ognjena Jaramaza, Stefana Jovića...

16:43h

Usledilo je pitanje o mladom Topiću:

- Bilo je slučajeva, čak je i predsednik stavljen sa 18 godina. Topić je bio u prozorima, na pripremama, igrači ga puno vole. On je sjajan dečko, ajde da mu poželimo da iznese rezultate u Nišu, Završio bih, ako smem, mi se ne popravljamo u srpskoj košarci. Odmah da znate da su najbolji deo srpske košarke, igrači. A ja znam ko su igrači, njihove mana i kvalitete, i ljudske i košarkaške. Trenirao sam puno naših i debele, mršave... ovi naši su najbolji deo srpske košarke. Ne promenili se košarka u Srbiji, svi ćemo biti sretni da se kvalifikujemo... medalja neće biti.

Potom je konferencija završena.

16:42h

Pešić nije želeo da da odgovor na pitanje o Teodosiću, a onda se osvrnuo na potencijalnog stranca u timu Srbije...

- Što se tiče stranaca, bio sam gost televizije i ja to ponavljam: U ovom trenutku nije potreba imati stranca. jednog dana, kada? Ne znam... To će se desiti. Ja sigurno neću biti tu kao trener. Ja nemam nikakav problem da igraju stranci za reprezentaciju Srbije. Mi nismo sami na svetu, sve zemlje igraju sa strancima, neke su promenile po pet-šest... Košarka je globalni sport, sve je moguće da se desi, ali u ovom trenutku, takvom nismo našli.

16:32h

Predsednik KSS se nadao da će Jokić igrati:

- Ja sam očekivao da će igrati Nikola Jokić i svi igrači, ali oni nisu mogli. Svako bi bio lud kada ne bi želeo medalju... želeli smo mnogo puta medalju, ali zavisi od mnogo detalja. Pre svega da budemo zdravi - rekao je Danilović, a onda je Pešić dodao:

- Negativan odgovor smo dobili danas prepodne.

16:29h

Bogdanović ne oseća pritisak zbog uloge kapitena...

- Svako prvenstvo je zasebno za sebe, nekada se dođe u punom sastavu pa se napravi neuspeh. Ne osećam da moram nešto sam da radim, ne bih voleo da pravim tužnu atmosferu, ja sam, majke mi, srećan što sam ovde. Nismo srećni što nemamo saigrače, ali šta je tu je. Tu smo svi zbog druženja, zbog toga sam ja tu, kao i ovi momci ovde. Nadam se tom uživanju. Potom se osvrnuo na neigranje Jokića i Micića - Komunicirali smo i isto su mi rekli. Nikada se tu nije ubeđivalo ili teralo, nije to način, nije sportski. Kada nisi mentalno tu, nije to-to. Ili zdravlje.

16:18h

Prvo pitanje novinara se odnosilo na otkaz Nikole Jokića.

- Ne bih ja tako dizao emotivne parole, mi smo na tu temu poprilično jasno govorili tokom prozora, ne vraćamo se šta je bilo i kako je bilo. Gledamo da svi ovi momci, koji su prihvatili poziv, da iskoriste šansu. Ja sam siguran da se oni raduju pozivu, a neki igrači koje smo ovde spomenuli, nema nikakvih tajni. Pretpostavljam da su drugi navijači razočarani, jer se misli da se ne kaže prava istina, ali prave istine nema. Istina je ovo što ja saopštavam. Nemam razlog da ne kažem pravu istinu. Sa svim igračima je obavljen razgovor. Prioriteti u životu su se promenili, nisu to prioriteti kao pre 20 godina, a i tada je bilo otkazivanja. I u generaciji Saše (Danilović) i pre Saše. Uvek je bilo otkazivanja. Legende su otkazivale, jer nisu bile fizički i mentalno spreme. Uvek imaju subjektivni razlozi. - Razgovorili su bili na gospodskom nivou, drugarskom, prihvatam to. Žao mi je, kao što je i vama. Naravno da sam malo razočaran kada važni igrači ne mogu da igraju. Naši ciljevi se neće menjati. Ostaju isti, želimo da idemo na Olimpijske igre po svaku cenu. Svi su spremni da daju maksimum. Cilj su nam Olimpijske igre. Nema nikakvih tajni- rekao je Pešić.

16:17h

Potom je objasnio situaciju sa Jovićem i Pokuševskim za koga još uvek nemaju dozvolu.

- Jović želi da igra za reprezentaciju, ima zdravstveni problem u familiji... Svi se nadamo da će se to poboljšati i ako tako bude, staviće se na raspolaganje, ako u familiji sve kako bude dobro. Za Pokuševskog još nismo dobili dozvolu jer je imao povredu, pa čekamo da vidimo.

16:10h

Zašto ne igraju Micić i Jokić?

- Micić? Dugo smo razgovarali sa njim, on je zamolio da ove godine preskoči, imao je tešku sezonu, sa puno povreda... potpisao je novi ugovor, obnovio je povredu ramena, nalazi se pod terapijama... Njegovo stanje nije dobro i ne možemo da računamo.

- Sa Jokićem je obavljeno nekoliko razgovora i to je bio najbolji razgovor. Istrošio se i nije spreman da preuzme odgovornost onako kako se od njega očekuje".

Izmena: 16:18h
16:07h

Spisak kandidata za Mundobasket: Avramovićč, Beslać, Bogdanović, Davidovac, Dobrić, Gudurić, Jaramaz, N. Jović, S. Jović, Marinković, Milutinov, Nedović, Petrušev, Pokuševski, Radanov, Ristić, Smailagić, Simanić, Topić, Trifunović

16:05h

- Sa pripremama počinjemo 28. jula, ove dane do početka zvaničnog treninga, da tako kažem, želimo da iskoristimo za viđenje, da obavimo sve aktivnosti i obaveze prema našim sponzorima, da izvršimo sva moguća testiranja, zdravstvene preglede, da se igrači koji se nalaze pod pritiskom povreda, duge sezone... to većina i radi, da mogu da budu dobro pripremljeni.

16:04h

Potom se obratio i selektor Pešić:

- Radujem se što vas vidim, ali mnogo se više radujem pripremama za SP. Iskoristio bih priliku, mislim da je zgodno, da se zahvalim svim momcima, igračima, koji su učestvovali u ovim kvalifikacijama. Dosta izazovnim, većina zna koliko je to bilo komplikovano, iz različitih razloga. Voleo bih da im odam priznanje, da im se javno zahvalim.

16:01h

- Hvala vam što ste došli na nas podržite u ovolikom broju, čast je biti kapiten ove zemlje, znamo koji su igrači bili pre mene, nadam se da ću biti dobar kapiten! Hvala - rekao je Bogdan Bogdanović u uvodnoj reči konferencije.

16:00h

Uskoro počinje konferencija. Predsednik KSS Predrag Daniloć, selektor Svetislav Pešić i kapiten Bogdan Bogdanović su spremni.

15:56h

Novi kapiten reprezentacije Srbije je stigao na okupljanje i tom prilikom se srdačno pozdravio sa saigračima.

14:45h

Selektor košarkaške reperezentacije Srbije, Svetislav Pešić, kao i novi kapiten Bogdan Bogdanović i predsednik Saveza Predrag Danilović, održaće u 16.00 konferenciju za medije u hotelu 'Crowne Plaza' u Beogradu.

Kari Pešić će ovom prilikom saopštiti spisak košarkaša na koje računa uoči Svetskog prvenstva koje počinje 25 .avgusta i traje do 10. septembra.

Očekuje se i da razjasni slučaj Nikole Jokića koji neće igrati na Mundobasketu, ali i da adresira ostale izostanke - Vasilija Micića, Nikole Kalinića, Ognjena Jaramaza, Stefana Jovića...


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.