KARI PEŠIĆ BRINE ĐUROVIĆA: "Ima 74 godine, a niko nema hrabrosti da mu kaže 'Ej, majstore, možda bi bilo dobro...'"
Svetislav Pešić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

uf...

KARI PEŠIĆ BRINE ĐUROVIĆA: "Ima 74 godine, a niko nema hrabrosti da mu kaže 'Ej, majstore, možda bi bilo dobro...'"

Ovo sve treba neko drugi da mu kaže, ali evo, ja govorim - kaže Vlade Đurović

Objavljeno:

Selektori Irtalije i Grčke su objavili spiskove košarkaša sa kojim kreću na pripreme za Svetsko prvenstvo u Japanu, Filipinima i Indoneziji, a javnost u Srbiji još čeka da to uradi i Svetislav Pešić.

U međuvremenu, slektor reprezentacije Srbije je dobio teške kritike od strane bivšeg kolege trenera, a sada više analitičara Arenasporta, Vlada Đurovića.

Đurović je gostujući u podkestu "Jao Mile" rekao da smatra da bi Kari zbog svojih godina trebalo da ima mlađe pomoćnike koji bi mu pomagali sa tajmingom za određene stvari u toku utakmica.

- Mislim da je selektor u godinama gde bi trebalo da ima neke pomoćnike koji imaju hrabrosti i koji toliko znaju da mu kažu: "Ej majstore, možda bi bilo dobro tajm aut, primili smo šest poena u nizu, ili evo ovi su počeli zonu, možda bi trebalo nekog šutera da ubacimo, ili bi možda i mi mogli sa zonom" - rekao je Đurović, pa još konkretnije na ovu temu rekao:

- Oni su tako selektirani da ne može niko ništa da mu kaže, a on je već u godinama da nije svestan da brzina njegovih odluka nije kakva je bila ranije.

Đurović, koji je čitavu igračku karijeru proveo igrajući za OKK Beograd, bio je uporan u svojim tvrdnjama.

- On je odličan trener, osvojio je sve što se moglo osvojiti, ali ima 74 godine (zapravo puni toliko 28. avgusta, prim.aut). Ja sam stariji od njega sa 75 i ne bavim se više ovim poslom, već dugo. Mislim da ovako po nekim reakcijama, možda sam bio i brži od njega. Ovo sve treba neko drugi da mu kaže, ali evo, ja govorim. On bi morao da bude okružen visprenijim i mlađim pomoćnicima - zaključio je bivši trener velikog broja klubova, počev od OKK, pa preko Budućnosti, Crvene zvezde, Panionisa, Arisa, AEK-a, pa FMP-a, Vojvodine, Mege...

Bonus video:

00:14

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.