ZAHUKTAVA SE LETNJA KOŠARKAŠKA PIJACA: Partizan uskoro rešava pitanje centra!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

STIŽE POJAČANJE

ZAHUKTAVA SE LETNJA KOŠARKAŠKA PIJACA: Partizan uskoro rešava pitanje centra!

Došlo se do užeg izbora u kom se sada nalaze dvojica igrača

Objavljeno: 18:18h

I dok je Crvena zvezda zaređala sa pojačanjima (Davidovac, Simonović, Teodosić), u Partizanu još uvek nisu ozvaničili dolazak nijednog novog igrača, ali prema najnovijim saznanjima, uskoro će se i to dogoditi.

Konkretno, u Partizanu najpre žele da reše pitanje centra posle odlaska Matijasa Lesora, jednog od najboljih evroligaških igrača iz prošle sezone.

Matijas Lesor
Matijas Lesorfoto: Starsport

Od velikog broja igrača na tržištu, došlo se do užeg izbora u kom se sada nalaze dvojica igrača, i to oba iz Makabija iz Tel Aviva!

Prvi je Džoš Nibo, snažni centar (206cm) koji će za nekoliko dana, 17. jula napuniti 26 godina.

On se pre nekoliko dana oženio, a sada je na redu da reši i pitanje gde će nastaviti karijeru sledeće sezone, s obzirom da mu je ugovor sa Makabijem istekao.

Prošle sezone u Makabiju ostvario učinak od 7.4 poena i 6.2 skokova na 39 evroligaških utakmica.

Rođen je u Hjustonu, a karijeru u Evropi je počeo da gradi pre tri godine kada je potpisao za izraelski Hapoel Elijat. Zatim je godonu dana proveo u Žalgirisu, odakle se preselio u Makabi.

Drugi Partizanov ''pik'' je četiri godine stariji Aleks Pojtres (206cm) koji ima znatno veće iskustvo kako u Evropi (Zenit, Galatasaraj, Makabi), tako i u NBA ligi (Filadelfija, Indijana, Atlanta).

Aleks Pojtres
Aleks Pojtresfoto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Problem je što on za razliku od Niba ima još godinu dana ugovora sa Makabijem, u čijem dresu je prošle sezone odigrao samo 16 evroligaških mečeva, uz prosek od 7.8 poena i 3.6 skokova.

Nezvanično, i Crvena zvezda je ''bacila oko'' na Pojtresa, ali se pre svega čeka rasplet situacije sa Petruševim koji igra Letnju ligu NBA.

Duško Ivanović i Filip Petrušev
Duško Ivanović i Filip Petruševfoto: Starsport©

S obzirom na tip ovih igrača, pretpostavka je da će crno-beli više forsirati pik end rol igru i da će u skladu s tim kasnije birati i pojačanje na poziciji plejmejkera. Moguće je da bi izbor mogao da padne na Nika Kalatesa.

Nik Kalates
Nik Kalatesfoto: Mehmet Eser / AFP / Profimedia

Od ostalih aktuelnih stvari u Partizanu, Papapetru blizu promocije u Panatinaikosu, a Madar želi pre svega u Boston Seltikse, ne odbija ostanak u Partizanu sa kojim ima još godinu dana ugovora, ali navodno traži bolje uslove prema pisanju pojedinih izraelskih medija.

Džejms Naneli još nije produžio saradnju sa Partizanom koji želi da ga zadrži, ali taj proces je usporila Barselona koja je poslednjih dana pokazala interesovanje za njega.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.