EVROLIGA ZVANIČNO POTVRDILA: Sada se sve menja, nova šansa za Zvezdu i Partizan! (FOTO)
Detalj sa košarkaškog večitog derbija, Foto: Starsport©

izmene u takmičenju

EVROLIGA ZVANIČNO POTVRDILA: Sada se sve menja, nova šansa za Zvezdu i Partizan! (FOTO)

Domaćini svake utakmice u plej-inu biće ekipe koje su bile bolje plasirane na tabeli u regularnom delu

Objavljeno: 19:09h

Čelnici elitnog evropskog takmičenja odlučili su da unesu promene, pa će se predstojeće sezone u Evroligi igrati plej-in, zvanično je potvrđeno u četvrtak.

Kako se navodi u saopštenju, novi koncept takmičenja osmišljen je tako da doprinese već dramatičnoj trci za mesto u plej-ofu. U objašnjenju se dodaje da će u baražu učestvovati timovi rangirani od sedmog do desetog mesta na kraju ligaškog dela sezone, a da će se takmičiti za poslednje dve karte za plej-of Evrolige.

Prema novom formatu, sedmoplasirani i osmoplasirani timovi će se suočiti u jednoj utakmici kako bi izborili mesto u četvrtfinalu protiv ekipe koja zauzme drugo mesto na tabeli. Poraženi iz tog duela će imati drugu šansu za prolaz u plej-of, pošto će dočekati boljeg iz duela devetoplasiranog i desetoplasiranog tima. Protivnik ekipi koja bude bolja u tom meču biće najbolji tim u sezoni do tada.

Podsetimo, posle današnjeg sastanka deoničara Evrolige dileme više nema: Partizan i Crvena zvezda igraće elitno takmičenje i naredne sezone.

BONUS VIDEO:

00:14

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.