NIJE GOTOVO? MIJAILOVIĆ O TRANSFERU PANTERA: "To su nezvanične informacije!"
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

ISKRENO

NIJE GOTOVO? MIJAILOVIĆ O TRANSFERU PANTERA: "To su nezvanične informacije!"

Prvi čovek novog šampiona ABA lige dao je svoj komentar na pisanje medija oko odlaska kapitena crno-belih

Objavljeno: 14:33h

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je da su vesti oko odlaska Kevina Pantera i dalje nezvanične.

Prema pisanjima medija kapiten Partizana je postigao dogovor sa ekipom Barselone.

Međutim ovu vest i ovaj transfer nije potvrdio prvi čovek novog šampiona ABA lige.

- Za nas su to nezvanične informacije, zaista ne znam. Ali, potpuno je normalno da kad nekom istekne ugovor pregovara i traži najbolju ponudu. Mi ćemo se boriti da ih ostavimo u klubu. Svaka era ima svoj kraj. Mi bismo želeli da on ostane, ali ako dobije ponudu koju ne možemo da platimo. Daćemo sve od sebe da ostavimo sve igrače koji nam se dopadaju, ali postoji neka duga realnost. Neki su udvostručili ili utrostručili svoju cenu radom u Partizanu - rekao je Ostoja Mijailović za "Sportal" i dodao:

1 / 3 Foto: Starsport©

- Svaka era ima svoj početak i kraj, sve što počne mora da se završi. Mi želimo da Panter ostane, ali ako dobije ponudu koju ne možemo da platimo, što je za naše uslove previše, nećemo uvlačiti klub u rizičnu situaciju kao 2017. godine. Nećemo imati roster da ne možemo da igramo treću ligu Srbije, a ne Evroligu. Potrudićemo se oko igrača koje možemo da zadržimo. Druge ekipe u Evroligi su prepoznale da naši igrači vrede i da su neki kroz rad sa Željkom Obradovićem udvostručili ugovore. I to je uspeh za naš klub, to nije gubitak, nego preporuka za naš klub.

Panter je u drugoj sezoni sa timom predvodio ekipu do Top 8 faze, a tokom sezone u Evroligi je u proseku beležio 16,1 poen, 2,5 asistencija i 2,1 skok uz gotovo 50/40/90 šuterske procente.

Na domaćoj sceni je bio ključni faktor u prvoj tituli ABA lige Partizana posle 10 godina. Na putu ka istoj je ubacivao 12,5 poena uz 3,1 asistenciju i 2,4 skoka. Naročito se istakao u "majstorici" gde je postigao 32 poena.

BONUS VIDEO:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

(Espeso/Sportal/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.