SADA JE DEFINITIVNO: Vildosa odlazi iz Crvene zvezde! (FOTO)
Luka Vildosa, Foto: Starsport©

KRAJ SARADNJE

SADA JE DEFINITIVNO: Vildosa odlazi iz Crvene zvezde! (FOTO)

Argentinski košarkaš prelazi u redove atinskog velikana

Objavljeno: 21:02h

Zvanično je - Luka Vildosa novi je košarkaš Panatinaikosa! Ovu informaciju potvrdila je Crvena zvezda, a ubrzo zatim je objavio i atinski velikan.

Mesecima se spekulisalo, ali sada je definitivno - argentinski bek potpisao je ugovor sa "zelenima" na tri godine.

Vildosa je bio pokretačka snaga crveno-belih od momenta kada je stigao na Mali Kalemegdan i jedan od katalizatora serije od 10 pobeda u svim takmičenjima. Argentinac je stigao u Zvezdu pošto nije uspeo da se izbori za NBA angažman.

Sa Crvenom zvezdom podigao je dva pehara - Kup Radivoja Koraća gde je takođe bio jedan od zaslužnijih za trijumf, te za šampiona Srbije. Klub sa Malog Kalemegdana mu se u saopštenju zahvalio na svemu učinjenom i poželeo mu sreću u nastavku karijere.

Vildosa je drugo pojačanje Panatinaikosa posle Kostasa Adetokunba, a tu neće biti kraj. Ergin Ataman spreman je da napravi revoluciju, a na meti je još nekoliko košarkaša iz redova večitih, pre svih Kevin Panter i Matijas Lesor.

Na 29 utakmica u Evroligi Vildosa je imao 12.6 poena, 3.9 asistencija i 2.5 skokova, uz 1.4 ukradene lopte i indeks korisnosti 12.2. U ABA ligi je na 28 mečeva beležio 9.5 poena, 3.8 dodavanja, 1.6 uhvaćenih i 1.4 ukradene lopte.

BONUS VIDEO:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.