NI SA LEBRONOM NIJE BILO IZVESNIJE: Spursi izabrali Vembanjamu kao 1. pika, u San Antoniju slave kao da je titula!
Viktor Vembanjama, Foto: EPA/Justin Lane

NBA draft 2023

NI SA LEBRONOM NIJE BILO IZVESNIJE: Spursi izabrali Vembanjamu kao 1. pika, u San Antoniju slave kao da je titula!

"Vembi" (19) je viđen kao fenomen, visok dominantnih 2,26 metara, ali izuzetno pokretan i spretan

Objavljeno:

NBA draft 2023. je sinoć održan u Bruklinu, a za glavno pitanje, ko će biti izabran kao prvi pik, nije bilo dileme. San Antonio Spurs su izabrali nesvakidašnjeg talenta kome se predviđa fantastična karijera, francuskog igrača Viktora Vembanjamu.

Vembanjama je u dosadašnjoj karijeri igrao u francuskim klubovima Nanter, Asvel i Metropolitan, odakle odlazi u NBA ligu.

Ovaj 19-godišnji igrač, visok je dominantnih 2,26 metara, ali izuzetno pokretan i spretan, a prošle sezone u francuskom prvenstvu je beležio prosečno 20,7 poena, 10,2 skoka i tri blokade po utakmici.

Drugog pika na draftu izabrali su Šarlot Hornets, koji su se odlučili za člana univerziteta Alabama, Brendona Milera, dok je treći izbor na draftu bio Skot Henderson, kog su uzeli Portland Trejl Blejzers.

Na četvrtoj i petoj poziciji našli su se braća blizanci, Ejmen i Ausar Tompson. Ejmena su izabrali Hjuston Rokits, dok će njegov brat igrati u Detroit Pistonsima.

Od srpskih igrača na draftu je učestvovao Tristan Vukčević. Košarkaš Partizana je kao 42. pik u drugoj rundi izabran od strane Vašington Vizardsa.

Bonus video:

00:23

Provokacija Grobara u Areni: Poneli i upalili policijsku rotaciju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.