OGLASIO SE SELEKTOR PEŠIĆ: Otkrio da li će Jokić igrati za Srbiju na Mundobasketu!
Nikola Jokić, Foto: Starsport©

VAŽNA INFORMACIJA

OGLASIO SE SELEKTOR PEŠIĆ: Otkrio da li će Jokić igrati za Srbiju na Mundobasketu!

Bilo je reči i o tome da li će za nacionalni tim ove godine igrati Bogdan Bogdanović i Aleksej Pokuševski

Objavljeno: 19:06h

Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je o fenomenalnom dostignuću Nikole Jokića, ali se i dotakao reprezentacije i nastupajućeg Svetskog prvenstva.

- Ponosan sam na doprinos Nikole Jokića za ono što je uradio za Denver, saigrače, ali i na mnoge stvari koje se ne vide kao rezultati i šampionski NBA prsten. Ali, da bi se došlo do takvog nivoa, mnogo je važno i sve ostalo oko terena, šta se dešava pre i posle utakmice, treninzi, odnosi, strpljenje, a ne samo euforija da se što pre slavi ili sve menja - kaže Svetislav Pešić za Sport klub.

Na pitanje svih pitanja, da li će najkorisniji igrač finalne serije, kao i dvostruki MVP najjače lige sveta, zaigrati za nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu, kao i prošlog letra na EŠ, stiže sledeći odgovor:

Nikola Jokić, Svetislav Pešić, Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport

- Jokić je na reprezentativnom spisku, kao i ostali kandidati. Ali, nisu još svi završili sezonu, pa Partizan i Crvena zvezda, gde imamo sedam, osam potencijalnih reprezentativaca, tek su počeli finalni serijal ABA lige. Onda, u Turskoj isto počinje finale sa Micićem, pa Barselona sa Kalinićem u polufinalu…Svi reprezentativci znaju plan i program, samo da završe klupske sezone bez velikih povreda.

Prošle godine, kontinentalnu smotru je preskočio Bogdan Bogdanović zbog povrede?

- Znate da je počeo da igra tek u decembru, a trenutno se dobro oseća. Kako on voli da kaže, pošto ima dobar odnos prema telu, vratio se u Ameriku na još jednu kontrolu, da dobije upustva od svog lekara i fizioterapeuta. Najvažnije je da se dobro oseća.

Aleksej Pokuševski prošlog leta nije dobio dozvolu kluba (Oklahoma) da se priključi reprezentativnim pripremama, a nedavno se povredio…

- Očekujemo ga krajem ovog meseca u Beogradu, iskočilo mu je rame, trenutno je u procesu rehabilitacije.On je pod znakom pitanja, dogovor je da se uskoro vidimo u glavnom gradu - poručio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.