KO ĆE POPUSTITI? Pravilnik ABA lige je jasan, jedan čovek odlučuje kad igraju Partizan i Zvezda!
Detalj sa večitog derbija, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

čekamo...

KO ĆE POPUSTITI? Pravilnik ABA lige je jasan, jedan čovek odlučuje kad igraju Partizan i Zvezda!

Crveno-beli su pristali na ovo, ali crno-beli nisu

Objavljeno: 09:48h

Navijači su pomislili da je konačno okončana nezapamćena zbrka oko termina dugo iščekivanog finala ABA lige između Partizana i Crvene zvezde, ali to još nije slučaj.

Čelnici takmičenja koji su prvo dugo bili nemi po pitanju termina finala, a kada su ga konačno odredili, prva utakmica se preklopila sa mečom finala Superlige Srbije u kom Zvezda takođe nastupa. Uspostavljen je ipak kompromis i prvi duel finala ABA lige je pomeren sa 12. na 13. jun.

Crveno-beli su pristali na ovo, ali crno-beli nisu.

Generalni menadžer Partizana Zoran Savić je u četvrtak poslao pismo čelnicima regionalnog takmičenja u kome ih je obavestio da klub ne prihvata promenu termina, jer je već uveliko u toku prodaja ulaznica za 12. juna i da crno-beli imaju obavezu prema navijačima, pa je tražio od ABA lige da odredi u koje vreme će se u ponedeljak odigrati utakmica.

Zoran Savić
foto: Starsport©

Međutim, ako se pogleda Pravilnik ABA lige, u članu 11.1. jasno piše:

"Utakmice ABA lige igraju se prema utvrđenom rasporedu i Kalendaru takmičenja, s tim, da Sportski direktor ABA lige j.t.d može da odredi i drugi termin igranja utakmica, ako je to u interesu lige“.

"Sportklub" javlja da će sportski direktor ABA lige Milija Vojinović ostati pri svojoj poslednjoj odluci, da se prva utakmica finala igra u u utorak 13. juna. Da li će tako biti i da li će se čelnici Partizana ipak povinovati ovoj odluci, ostaje da vidimo. Nadamo se, danas...

Milija Vojinović
foto: Starsport©

Bonus video:

00:25

Navijači Partizana u Stožicama

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.