BOSTON NA KORAK OD NAJVEĆEG PREOKRETA U ISTORIJI NBA: Jokić i Denver na ČEKANJU, Vajt srušio Majami
Majami - Boston, Foto: Megan Briggs / Getty images / Profimedia

potpuna ludnica!

BOSTON NA KORAK OD NAJVEĆEG PREOKRETA U ISTORIJI NBA: Jokić i Denver na ČEKANJU, Vajt srušio Majami

Trojka u poslednjoj sekundi šokirala Majami

Objavljeno: 08:17h

Denver Nagetsi će morati da sačekaju odlučujući meč u finalu Istočne konferencije, pošto su Boston Seltiksi posle neverovatne drame uspeli da izjednače protiv Majami Hita na 3:3 u seriji (104:103).

Koš za pobedu gostiju postigao je Derik Vajt u poslednjim trenucima meča i tako doneo priliku svom timu da napravi istorijski preokret u plej-ofu.

Košarkaši Bostona su imali prednost skoro tokom čitavog meča, imali su sredinom trećeg perioda i najvećih plus 13, ali je Majami u poslednjoj deonici istopio zaostatak, a onda zahvaljujući Džimiju Batleru stekao i poen prednosti na tri sekunde pre kraja utakmice.

Batler je uspeo da iznudi faul Ala Horforda pri šutu za tri poena, pogodi sva tri penala i donese svom timu vođstvo - 103:102.

Gostima su za poslednji napad preostale tri sekunde. Markus Smart je preuzeo odgovornost i pokušao da pogodi trojku iz teške situacije. Promašio je, ali je Derik Vajt kaznio neopreznost odbrane rivala i stotinku pre zvuka sirene vratio loptu u obruč za dva poena vredna pobede i ostanka Seltiksa u seriji.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Tejtum sa 31 postignutim poenom, 12 skokova i pet asistencija. Pratili su ga Braun sa 26 i Smart sa 21 ubačenim poenom. Junak Vajt postigao je 11 poena. U poraženom timu Batler je imao 24 poena, 11 skokova i 8 asistencija, dok ga je Martin pratio sa 21 poenom i 15 skokova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.