DA LI IMA SMISLA? Cirkus u ABA ligi kakav se ne pamti od njenog osnivanja!
Detalj sa košarkaškog večitog derbija, Foto: Starsport©

NEZAPAMĆEN PRESEDAN

DA LI IMA SMISLA? Cirkus u ABA ligi kakav se ne pamti od njenog osnivanja!

Prilično neozbiljna organizacija regionalnog takmičenja

Objavljeno: 23:32h

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti ABA lige. Posle deklasiranja Budućnosti iz Podgorice u dvomeču, ponovo su došli do finala ABA lige gde će braniti titulu. Još ne znaju protiv koga, a još ne znaju ni kada. Jedino se zna da će pauza biti duga.

Crvena zvezda je regularno igrala plej-of ABA lige od samog starta i rešila je obe serije lako u svoju korist rezultatom 2:0. Sada, 23. maja, košarkaši Crvene zvezde otišli su u finale ABA lige, gde ne znaju ni protivnika, ni kada će igrati.

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Druga polufinalna serija između Partizana i Cedevita Olimpije počinje za pet dana, tačnije 28. maja. Prva utakmica igra se u Beogradu, dok je drugi meč na programu 30. maja u Ljubljani. U slučaju da se igra majstorica, igraće se... Pa ni to ne znamo. Taj termin će biti naknadno određen, verovatno tri dana posle druge utakmice u Sloveniji.

KK Partizan
foto: Starsport©

Da li bilo šta od ovoga ima smisla?

Partizanove utakmice bile su odložene od strane ABA lige, pošto je Partizan igrao Top 8 fazu Evrolige protiv Real Madrida. Utakmice Real Madrida u šampionatu Španije nisu bile odložene, oni su regularno igrali svoje mečeve. Sada je ABA liga napravila zbrku, pošto Crvena zvezda mora da čeka pet dana da serija uopšte počne, a minimum osam dana da se ona završi.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Kevin Panter, Branko Lazić
foto: Starsport©

Najviše će čekati 11 dana, ako dođe do majstorice i tek onda će saznati termine finala ABA lige, koje se igra na tri dobijene utakmice. S obzirom da sigurno finale neće početi dva ili tri dana posle završetka polufinale serije, Crvena zvezda će morati da čeka najmanje 11 dana od poslednje utakmice i verovatno najviše 15 dana do početka finalne serije. Prilično neozbiljna organizacija ABA lige, nema veze što su u pitanju Crvena zvezda i Partizan i Top 8 faza Evrolige. Jednostavno, ovakvo ozbiljno takmičenje nije sebi smelo da dopusti ovakav propust.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.