METLA! JOKIĆ I NAGETSI ODUVALI LEJKERSE! Denver u velikom finalu (VIDEO/FOTO)
Slavlje košarkaša Denver Nagetsa, osvajača Zapadne konferencije NBA lige, Foto: Jevone Moore / Zuma Press / Profimedia

PLEJ-OF NBA LIGE

METLA! JOKIĆ I NAGETSI ODUVALI LEJKERSE! Denver u velikom finalu (VIDEO/FOTO)

Nikola Jokić je odigrao utakmicu koju će teško ko ponoviti, pogađao je nemoguće koševe i kao pravi lider je predvodio franšizu iz Kolorada

Objavljeno: 07:24h

Metla! Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Lejkers 113:111 i sa maksimalnih 4:0 prošli u veliko finale po prvi put u istoriji!

Nikola Jokić je odigrao utakmicu koju će teško ko ponoviti, pogađao je nemoguće koševe i kao pravi lider je predvodio franšizu iz Kolorada.

Srbin je upisao novi tripl-dabl od 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija, a postigao je ključni koš za 113:111 i prethodno je ubacio ludu trojku.

Početak je obeležio Lebron Džejms pošto je upisao 21 poen u prvoj četvrtini i "jezeraši" su imali plus šest posle prve deonice - 34:28.

Nastavio je Lebron u drugoj četvrtini da dominira, bio je odličan u napadu i odbrani, a Somborac je imao osam poena i aktivirao se u nastavku.

Gledali smo odličan tempo, a onda su sudije odlučile da preuzmu glavnu ulogu. Na semaforu je bilo 65:56 kada su počeli da sviraju sve i svašta.

Na poluvremenu je bilo 73:58, a Džejms je imao 31 poen, dok je Nikola bio na 10 uz četiri skoka i osam asistencija.

Probudio se Srbin u trećoj deonici i brzo je usledio preokret, a naš as je došao do osmog tripl-dabla u tekućem plej-ofu i to je najvše u istoriji.

Denver je imao prednost od 94:99, a Lejkersu su poslednji period otvorili serijom 5:0 i usledio je tajm-aut Majka Melona.

Možda i ključni koš Nikola je pogodio na 2.50 minuta do kraja, a u pitanju je navedena trojka u padu za 104:110.

Ispostaviće se da je Jokić na početku poslednjeg minuta dao odlučujući koš u igri jedan na jedan sa Entonijem Dejvisem, a domaćin kasnije nije poentirao.

Somborca je pratio Džamal Marej sa 25 poena, Aron Gordon imao je 22, Majkl Porter-Džunior 15 i 10 skokova, a Kentavijus Kaldvel-Poup 13 poena.

Kod Lejkersa Lebron Džejms 40 poena i 10 skokova, Entoni Dejvis 21 i 14 skokova, Rivs 17 poena, Šruder 13, a Hačimura tri manje.

Bonus video:

00:06

Natalija Jokić pozirala sa suprugama košarkaša Denvera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.