JOKIĆ POKAZAO KO JE PRAVI MVP: Ali Denver nije NIŠTA mogao Bukeru, Finiks smanjio na 2-1! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

kakav tripl-dabl

JOKIĆ POKAZAO KO JE PRAVI MVP: Ali Denver nije NIŠTA mogao Bukeru, Finiks smanjio na 2-1! (VIDEO)

Četvrta utakmica serije igra se takođe u Arizoni, u ponedeljak u 2 časa ujutro po srednjeovropskom vremenu

Objavljeno: 09:32h

Nikola Jokić je odigrao još jednu maestralnu partiju, ali je njegov Denver poražen na gostovanju Finiksu u trećoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige - 114:121.

Sansi su igrali bez prvog pleja, Krisa Pola, ali su na krilima sjajnog Devina Bukera krenuli jako i vodili 67:52 na poluvremenu. "Buk" je dotad već dao 27 poena (18 u prvoj četvrtini), a meč je završio sa ukupno 47 uz fenomenalan šut iz igre 20/25 (80%). Imao je i 9 asistencija i 6 skokova i pokazao da je možda najbolji igrač dosadašnjeg plej-ofa.

Devin Buker, Džok Lendejl
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nagetsi su odgovorili u trećoj četvrtini i čak stigli do preokreta vrlo brzo i maksimalnih 88:85 krajem treće deonice, ali se onda domaćin opet razigrao i izgradio 11 poena porednosti pa prilično sigurno priveo meč kraju za smanjenje prednosti Denvera u seriji na 2-1 u pobedama.

Kevin Durent je ubacio visokih 39 poena, ali uz vrlo loš šut iz igre koji je popravio u finišu (12/31), a 14 poena je dao sa linije slobodnih bacanja. Kej-Di je uhvatio i 9 lopti i podelio 8 asistencija.

Više niko nije bio dvocifren u timu Finiksa. Diandre Ejton je podbacio i "Sunca" ga nisu mnogo koristila jer je pouzdan samo u pik-en-rolu sa Polom. Ali, Džok Lendejl je imao zapaženu rolu, pre svega u skoku (9) i odbrani. Imao je i 6 poena bez pormašaja.

Na drugoj strani, Jokić je upisao novi tripl-dabl: 30 poena (11/19 iz igre) i po 17 skokova i asistencija. Imao je i 1 blokadu, ali i 6 izgubljenih lopti za 42 minuta na parketu.

Ovo je "Džokeru" bio deveti tripl-dabl u plej-ofu, čime se izjednačio sa Viltom Čejmbrlenom i njih dvojica su najbolji centri u ovom parametru.

Džamal Marej je bio najefikasniji kod gostiju sa 32 poena. Majkl Porter je imao 21 (šest trojki) i 12 skokova.

Četvrta utakmica serije igra se takođe u Arizoni, u ponedeljak u 2 časa ujutro po srednjeovropskom vremenu.

Bonus video:

00:15

Navijaci partizana poruka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.