ŠPANCI ODUŠEVLJENI DIZANJEM REALA 'IZ MRTVIH', SLAVE TAVAREŠA: "U džungli postoji samo jedno pravilo..."
Košarkaši Real Madrida, Foto: Starsport©

preporođeni

ŠPANCI ODUŠEVLJENI DIZANJEM REALA 'IZ MRTVIH', SLAVE TAVAREŠA: "U džungli postoji samo jedno pravilo..."

Košarkaši Reala su pokazali DNK šampiona - piše ugledna 'Marka'

Objavljeno:

Španski mediji su oduševljeni činjenicom da je otpisani Real u Beogradu dva puta pobedio Partizan i izborio povratak četvrtfinalne serije Evrolige u Madrid, na "majstoricu".

Istorija će sigurno biti ispisana u odlučujućoj, petoj utakmici pošto u njoj nikad nije slavio gost, a s druge strane, niko nikad nije preokrenuo seriju posle zaostatka 0-2 u pobedama.

Madridska 'Marka' je ovako počela odjavni tekst o Realovom beogradskom duplom trijumfu:

- U džungli postoji samo jedno pravilo. Kada je lav, kralj, gladan - on jede.

Autor teksta potencira činjenicu da je Real u Beogradu bio najbolja verzija sebe.

KK Partizan, KK Real Madrid, Evroliga
foto: Starsport

- Pred Realom je bio zadatak od vitalnog značaja, koji je ekipa ispunila u najtežem momentu sezone, na najvećem izazovu, u njihovom omiljenom takmičenju. Real je imao beskonačno života kada je to bilo potrebno. Izvukao je kandžu i izjednačio posle 0-2 protiv Partizana u Beogradu. Bila je ovo jedna od vežbi opstanka koja svaki tim čini jačim. To je novo lice Madriđana posle četiri dana u Beogradu i može značiti prekretnicu u sezoni.

Autor teksta se i pita šta se desilo sa Realom u prva dva meča.

- Sumnja u svoj kvalitet, slab početak utakmica i Željko Obradović na drugoj strani, najbolji trener, koji ume da postavi ekipu na oba kraja terena.

Valter Tavareš je posebno inspirisao autora teksta.

- Prvi od svih bio je Tavareš. Sve su pokušali da ga zaustave, ali on je uvek bio iznad svih čuvara, sa dve magične partije. Sa 26+11 u prvoj i 15+7 u drugoj utakmici uništio je Lesora i Smailagića.

Valter Tavares, Valter Tavareš
foto: Starsport©

Najtrofejniji evropski klub sa deset titula je u srpskoj prestonici pokazao svoj šampionski DNK, i to je jedan od udarnih utisaka u tekstu Marke o dešavanjima iz Beograda.

- Serija koja je u jednom trenutku, u košarkaškom smislu, pala u drugi plan zbog tuče igrača u drugoj utakmici, sada je baš ono što su svi želeli. Gledamo vrhunsku košarku. Real je u razmaku od dve nedelje od haotičnog i letargičnog tima postao kompetitivan sastav, srčan, energičan. Možda je to DNK rotacije koja daje rezultate. Svi igrači shvataju značaj meča, značaj kluba i takmičenja, i pokazali su zube - zaključuje autor teksta.

Bonus video:

00:13

Grobari krenuli da navijaju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.