OTKUD OVAKVI REZULTATI? Bila "mrtva trka", a na kraju Jokić DALEKO iza Embida!
Nikola Jokić i Žoel Embid, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

au

OTKUD OVAKVI REZULTATI? Bila "mrtva trka", a na kraju Jokić DALEKO iza Embida!

Čak 73 novinara od njih 100, koliko je učestvovalo u glasanju, kao prvi izbor navelo je centra Filadelfije

Objavljeno:

Nikola Jokić je uvek isticao da mu je borba za titulu sa Denverom apsolutno glavni cilj, pa sada kada joj deluje bliže nego ikad, verovatno je srećniji nego prethodne dve sezone kada je biran za MVP-ja NBA lige.

Sada je srpski centar ostao bez ovog prestižnog priznanja koje je bio u prilici da osvoji po treći put zaredom i tako izjednači podvig čuvenog Lerija Birda iz sredine osamdesetih.

Žoel Embid je ipak dobio ono za šta se i sam on, ali i brojni asovi i stručnjaci, zalagao već sezonama. Ali, iznenađenje je koliko je na kraju ubedljivo pobedio Jokića i ostale u glasanju. Naročito jer je do pred kraj trke po prognozama situacija bila vrlo izjednačena.

Nikola Jokić, Žoel Embid
foto: Profimedia

Čak 73 novinara od njih 100, koliko je učestvovalo u glasanju, kao prvi izbor navelo je centra Filadelfije.

Jokić je bio prvi izbor za njih 15, dok je Janis Antetokumpo završio kao treći u trci i ukupno 12 novinara je smatralo da on treba da osvoji prestižno priznanje.

"Džoker" je kod 52 novinara bio drugi izbor u glasanju, Kamerunac kod 25, dok je Antetokumpo drugi pik bio kod 23 novinara.

Asa Milvokija koji je priznanje dobijao dve sezone u nizu pre Somborca su najviše stavljali zapravo na treće mesto (65), Jokića njih 32, a Embida samo dvojica.

Interesantno, Jokića jedan od novinara nije stavio ni na jednu od prvih pet pozicija.

Samo je Džejson Tejtum od jednog novinara stavljen na treće mesto, a svi ostali su na prve tri pozicije stavljali centre Seventisiksersa, Nagetsa i Baksa.

Bonus video:

00:41

Koreografija sa Obradovićem

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.