OBRADOVIĆ O RIVALIMA SRBIJE NA SVETSKOM PRVENSTVU: "Nezgodni protivnici koji zaslužuju respekt i oprez!"
Treneri Partizana i Monaka u razgovoru pred utakmicu, Foto: Starsport©

ISKRENO

OBRADOVIĆ O RIVALIMA SRBIJE NA SVETSKOM PRVENSTVU: "Nezgodni protivnici koji zaslužuju respekt i oprez!"

Kroz reči Saše Obradoviča provejavaju oprez i optmimizam

Objavljeno: 20:58h

Saša Obradović je kao igrač bio nezamenjiv šraf državnog tima, veliki borac hladne glave, meke i precizne ruke, pa mu je s pravom pripao epitet dežurnog džokera reprezentacije. Svaki put bi na svoj način uneo pozitivne promene u igru nacionalne selekcije i to kada je bilo najteže i najvažnije.

Posle žreba za SP 2023. godine podsetićemo se da Saša nosi zlatno iskustvo od pre četvrt veka sa SP u Grčkoj i da nekadašnjom igrom i ponašanjem zaslužuje da bude uzor naslednicima u dresu sa državnim grbom.

- Što se tiče predstojećeg SP u Manili, nije lako komentarisati i davati bilo kakve prognoze sve dok se ne vidi u kakvim sastavima će da igraju reprezentacije. Kad budu poznati rosteri svih ekipa iz naše grupe onda može da se priča konkretnije. Iz ove perspektive mogu da kažem da su Kina, Portoriko i Južni Sudan svakako nezgodni protivnici i da zaslužuju respekt i oprez. Kina će sigurno da bude opasna, nema sumnje, Sale Đorđević će da ih spremi maksimalno, a uz to odlično poznaje i naše igrače - započinje Saša Obradović analizu za Sport Klub.

Saša Obradović, KK Monako, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

Sećamo se da je Obradović na SP 1998. u Atini igrao protiv selekcije Portorika u grupnoj fazi i da je Jugoslavija pobedila 80:66.

- Što se Portorika tiče to je, po tradiciji nezgodan protivnik, igraju temperamentno, idu uvek na maksimum angažovanja. Stalno nam je teška glava bila protiv njih. U moje vreme, na SP 1998. godine, pobedili smo ih sa 14 koševa razlike, ali to ne znači da se nismo pomučili. Videćemo kad objave sastav selekcije koliko su opasni, ali kako god, Portorikance ne smemo da potcenimo.

O trećem rivalu reprezentacije Srbije Obradović je dodao:

- O ekipi Južnog Sudana, moram da priznam, imam zaista malo informacija. Ali jedno je sigurno, to je tim koji neguje afrički stil, za nas atipičan i uvek je teško igrati protiv takvih protivnika. Zbog tih stvari je SP, između ostalog, specifično i često kažemo da je EP jače, jer je u njemu skoncentrisan kvalitet, ali i ekipe poput Južnog Sudana mogu da budu opasne. Što zbog nedovoljnih informacija o njima, što zbog drugačijeg načina igre.

Saša Obradović, KK Monako, Košarka
foto: Stasport

Bogato igračko i trenersko iskustvo govori iz Obradovića i zato kroz njegove reči provejava i oprez i optmimizam.

- Svi kad odemo na veliko takmičenje volimo da od starta krenemo pobednički i bez velikih muka na utakmicama, da postepeno ulazimo u najjači ritam, ali dešava se često i mučenje u prvoj fazi, što bi bilo lepo da u Manili izostane. Ne bi valjalo ni da sve krene glatko, a narednim rundama da se mučimo. Videćemo kako će da se odvija prvenstvo, ali verujem da će selektor Svetislav Pešić i igrači sve to da izbalansiraju na najbolji način - poručio je legendarni Saša Obradović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.