BLISTALI JAN VESELI, VEZENKOV, MIROTIĆ, ALI LOJD JE NAJBOLJI: Bivši as Zvezde MVP drugih utakmica plej-ofa Evrolige
Džordan Lojd, Foto: Norbert Scanella / imago sportfotodienst / Profimedia

zasluženo

BLISTALI JAN VESELI, VEZENKOV, MIROTIĆ, ALI LOJD JE NAJBOLJI: Bivši as Zvezde MVP drugih utakmica plej-ofa Evrolige

Vodio je Monako do pobede nad Makabijem i završio sa indeksom korisnosti 36

Objavljeno:

Košarkaš Monaka Džordan Lojd proglašen je danas za najboljeg igrača drugih utakmica četvrfinala plej-ofa Evrolige.

Upravo je Lojd odigrao ključnu ulogu u pobedi Monaka protiv Makabija iz Tel Aviva sa 86:74 u drugoj utakmici plej-ofa, pošto je meč završio sa indeksom korisnosti 36 i tako sebi obezbedio MVP nagradu.

Lojd je postigao 33 poena, uz odlične procente šuta, a upisao je i po dva skoka, asistencije i ukradene lopte. Takođe, za 27 minuta provedenih na terenu nije izgubio nijednu loptu.

Monako je ovom pobedom izjednačio na 1:1 u pobedama u ovoj seriji, koja se sada seli u Tel Aviv.

Drugi po učinku bio je košarkaš Barselone Jan Veseli, koji je u pobedi svog tima protiv Žalgirisa (89:81) upisao 26 poena, šest skokova, dve asistencije i jednu blokadu za 33 indeksna poena.

Iza njega sledi Saša Vezenkov iz Olimpijakosa sa indeksom 27. On je u porazu grčkog tima od Fenerbahčea (78:82) postigao 18 poena, uz sedam skokova, jednu asistenciju i dve ukradene lopte.

Igrač sa četvrtim najboljim indeksom bio je Nikola Mirotić koji je u pobedi Barselone zabeležio 22 poena, četiri skoka, jednu asistenciju i dve ukradene lopte, što mu je donelo 23 indeksna poena.

Listu najboljih kompletiraju dvojica igrača sa indeksom 21 - Najdžel Hejs-Dejvis iz Fenerbahčea i Mustafa Fal iz Olimpijakosa.

Prvi je utakmicu u kojoj je Fener pobedio Olimpijakos i izjednačio na 1:1 završio sa 15 poena, šest skokova, pet asistencija i jednom ukradenom loptu, dok je Fal zabeležio sedam poena, devet skokova, tri asistencije, jednu ukradenu loptu i dve blokade.

Bonus video:

00:26

EGZUM NA ŠTAKAMA NAPUSTIO MADRID: Košarkaš Partizana povređen u tuči u Madridu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.