POLUFINALE SUPERLIGE SRBIJE KREĆE 4 DANA POSLE ABA LIGE: Sve je prilagođeno Partizanu, ali da li će uopšte igrati?
Nebojša Čović/Ostoja Mijailović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević, @Starsport/Srđan Stevanović

opet neizvesno

POLUFINALE SUPERLIGE SRBIJE KREĆE 4 DANA POSLE ABA LIGE: Sve je prilagođeno Partizanu, ali da li će uopšte igrati?

Zvezda i Partizan su automatski polufinalisti, ali da li će crno-beli opet bojkotovati takmičenje?

Objavljeno: 12:56h

U hotelu "Crown Plaza" u Beogradu održana je konferencija za medije povodom nove sezone košarkaške Superlige Srbije, kao i izvlačenje takmičarskih brojeva i žrebanje parova pred početak sezone

Ove sezone Superligu će činiti 10 klubova - učesnici ABA lige Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Borac; kao i pet prvolplasiranih timova iz Košarkaške lige Srbije (KLS): Vojvodina, Zlatibor, Spartak, Metalac i OKK Beograd.

- Zvezdi i Partizanu smo dali povlašćeni status i dobili su status polufinaliste. To je urađeno zbog brojnih obaveza u ABA i Evroligi. To je bilo jedino rešenje. Ostalih osam ekipa će se rangirati prema plasmanu u ABA, a zatim prema plasmanu u KLS-u. Dobićemo dve grupe po četiri. Prvi se sastaje sa četvrtim, drugi sa trećim i tako ćemo dobiti polufinalne parove. Sama Superliga počeće 26. aprila. Odigraće se šest kola. U planu je da polufinalna serija krene četvrtog dana nakon završetka ABA lige. Vodili smo računa i trudili se da kalendar i raspored budu takvi da se izađe u susret reprezentaciji. Doneli smo odluku da se polufinalna serija i finalna igraju na dve pobede. Sve će ovo biti fleksibilno jer je Partizan izborio plasman u plej-of Evrolige - rekao je Aleksandar Grujin, direktor Superlige Srbije.

Aleksandar Grujin, direktor KLS-a
Aleksandar Grujin, direktor KLS-afoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Uveli smo u KLS “instant replay” sistem, prvi smo u regionu koji smo to uradili. Podigli smo regularnost takmičenja. Sve svoje obaveze izmirujemo na vreme, platićemo porez na dobit čim to stigne - završio je on svoje obraćanje.

Konferenciji su, kao što je najavljeno, prisustvovali predstavnici klubova iz ABA lige, ali među njima, kao ni prošle godine, nije bilo nikog iz Partizana.

Da li će crno-beli opet bojkotovati takmičenje?

Bonus video:

00:32

Koreografija navijača Partizana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.