GORE NE MOŽE: Katastrofa za Partizan, sada ga čeka PAKAO!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport

PRŠTALO JE NA SVE STRANE

GORE NE MOŽE: Katastrofa za Partizan, sada ga čeka PAKAO!

Odigran je izuzetno zanimljiv duel u Tel Avivu

Objavljeno: 22:48h

Košarkaši Crvene zvezde doneli su radost navijačima Partizana, ali na njihovu žalost Real Madrid to nije učinio.

Španski velikan posle produžetka izgubio je od Makabija u Tel Avivu rezultatom 100:86 u okviru poslednjeg 34. kola Evrolige.

To znači da crno-beli ne mogu do petog mesta i ukoliko savladaju Panatinaikos osvojiće šesto mesto na kraju regularnog dela.

Sa druge strane, Ponos Izraela je ovom pobedom obezbedio poziciju pet i duel u plej-ofu sa četvrtoplasiranom ekipom, koja će biti Monako. To znači da će Partizan u četvrtfinalu na Real ili Barselonu, što će biti svakako veoma težak posao.

Kada su u pitanju Madriđani, oni će najverovatnije biti treći na tabeli, a do drugog mesta mogu samo ukoliko Valensija šokira Barselonu u gostima.

Real je u Tel Avivu odigrao dobro prvo poluvreme i u jednom trenutku je imao i vođstvo od devet poena razlike, ali je morao tokom čitavog drugog dela da juri zaostatak.

Posle penala Gabrijela Deka, Real je izjednačio je na 22 sekunde do kraja, a šut za pobedu domaćih promašio je Dibartolomeo, čime se ušlo u produžetak.

Drama je viđena i u dodatnih pet minuta, a domaći su trijumf najavili trojkom Hilijarda i zakucavanjem Sorkina.

Makabi je u penal-završnici sačuvao stečenu prednost i ostvario veoma važnu pobedu, kojom je praktično u četvrtfinalu izbegao Madriđane.

Klupa Reala je na osam sekundi do kraja zaradila i tehničku, zbog žalbi na suđenje i arbitre, koji su prevideli korake Kolsona.

Najefikasniji kod pobednika bio je Lorenzo Braun, koji se i povredio, a imao je 22 poena, šest asistencija i četiri skoka. Nibo je dodao 15, uz 11 skokova, Kolson 14, uz devet skokova, a Boldvin 11, uz osam asistencija.

Kod Reala najbolji je bio Jabusele sa 25 poena, osam skokova i četiri asistencije, Musa je ubacio 20, Dek 16, a Hezonja 15 poena.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.