KJUBAN UBIO DONČIĆA U POJAM: Luka otkrio da li će tražiti trejd iz Dalasa! (VIDEO)
Luka Dončić, Foto: Printscreen/YouTube/Bally Sports Southwest

ne zna šta ga je snašlo

KJUBAN UBIO DONČIĆA U POJAM: Luka otkrio da li će tražiti trejd iz Dalasa! (VIDEO)

Tresla se gora, rodio se miš - tako se može opisati sezona Meveriksa od dolaska Kajrija Irvinga

Objavljeno:

Niko u NBA ligi nije priredio svojim navijačima toliko neprijatnih iznenađenja u nizu koliko su to učinili Dalas Meveriksi, odnosno njihov kontroverzni vlasnik Mark Kjuban.

A sve je počelo od jednog vrlo prijatnog - kada je u trejdu sa Bruklinom u Teksas doveo Kajrija Irvinga pa se očekivalo da će sa njim u tandemu Luka Dončić napasti osvajanje titule na Zapadu, pa možda i prstena. A umesto toga...

Mevsi su polako skliznuli iz plej-of zone, a onda i iz mesta koja vode u plej-in. Al, još su imali šanse da prestignu Oklahomu Siti i izbore plej-in kada je počelo da se šuška da Kjuban namerava da namerno izbegne isti kako bi Dalas imao što bolje šanse da dobije visokog pika na letnjem draftu.

Luka Dončić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Luka Dončić je najavio da nema nameru da odustane od borbe za plej-of/plej-in dok god ima šanse, i započeo je meč Sa Čikagom, ali je onda stigla direktiva sa vrha i Slovenac je zamenjen posle samo šest minuta u igri. Meveriksi su izgubili...

BOGDANOVIĆ NA JOVIĆA, JOKIĆ I DENVER ČEKAJU: Završen ligaški deo NBA, evo parova plej-ofa i plej-ina!

Onda su stigle nove glasine koje su uzrujale navijače Dalasa - da nezadovoljni Dončić planira da zatraži trejd.

- Ja sam srećan ovde, tako da nemate zbog čega da brinete - rekao je Luka na konferenciji za novinare posle polsednje runde ligaškog dela.

Osvrnuo se i na reči da "Meveriksi treba da pokažu da su mu lojalni" kako ih ne bi napustio superstar oko koga su planirali da godinama grade ekipu:

- Da, video sam to. Ne znam ko je to pisao, to da ću ja da tražim trejd. Smešno je jer nisam znao da ću to uraditi.

Što se tiče Kajrija Irvinga, sa kojim bi Dalas ovog leta trebalo da pregovara oko leta, a sa kojim Dončić nije pronašao nikakvu hemiju, Slovenac je ponovo dao diplomatski odgovor:

- Da, mislim da se Irving odlično uklopio. Potrebno je vreme za hemiju. Voleo bih da ostane. Sjajan igrač, sjajna osoba koja samo želi mir.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:09

Finale košarkašica

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.