TRENER PARTIZANA ČESTITAO BARSELONI: "Šutirali su bolje, kvalitetniji su tim!"
Željko Obradović, Foto: Starsport©

izneo svoje utiske

TRENER PARTIZANA ČESTITAO BARSELONI: "Šutirali su bolje, kvalitetniji su tim!"

Željko Obradović pričao je tokom konferencije i o odbrani njegove ekipe

Objavljeno: 02:17h

Trener Partizana Željko Obradović govorio je na konferenciji za medije posle poraza od Barselone.

Crno-beli su izgubili su u Beogradu rezultatom 89:80, u okviru 31. kola Evrolige.

- Želeo sam mnogo toga da se uradi, igrači su dali sve od sebe. Taj podatak je jedan, a drugi je da smo imali 17 šuteva više od njih, ali šest penala manje. Sa 14 napada više smo izgubili. Jasno je da su oni šutirali fantastično. Ne može da se počne treća četvrtina da oni zakucaju... To je već za analizu. Nemam zamerke na moj tim zbog ovog ritma i tima koji ima ambicije da igra Fajnal-for ove sezone - rekao je Obradović.

Vodio je računa o minutaži igrača.

- Vodio sam tim na taj način, da probam da imamo što veću svežinu. Jedini igrač koji je igrao 30 minuta je Lesor i Zak, koji je na četvorci najbitniji igrač. Sutra krećemo da pričamo o Realu - dodao je on.

Željko Obradović
foto: Starsport©

Bilo je oscilacija u igri crno-belih ove večeri.

- Oni su kvalitetan tim. Probali su da koriste prednosti u odnosu na nas. Primali smo lake poene iz tranzicije. Nismo dobro otvorili utakmicu u napadu. Šutirali smo iz nekih loših pozicija. Vratili smo se na -4, pa smo primili pet na najlakši mogući način.

Obradović je pričao i o odbrani tima.

- Ne igra se uvek na isti način. Ne možeš stalno isto odbranu da igraš. Da bi menjao odbranu, moraš da budeš koncentrisan. Oni imaju kvalitet, spuštali su loptu Mirotiću... Kada se lomila utakmica, to je bilo problematično, Mirotić je ubacio dva šuta spolja. Imali smo stravičan pritisak na igrača koji dodaje loptu i tu smo napravili i vratili se utakmicu i primili trojku u završnici prvog poluvremena. Šutirali su bolje i zaslužili su pobedu. Kvalitetniji su tim - istakao je on.

Partizan u petak dočekuje Real Madrid.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.