PEŠIĆEV NASLEDNIK OTKRIO: Selektoru Srbije teško pala rana eliminacija sa Evropskog prvenstva!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

govorio o brojnim temama

PEŠIĆEV NASLEDNIK OTKRIO: Selektoru Srbije teško pala rana eliminacija sa Evropskog prvenstva!

Orlovi su briljirali u grupnoj fazi, ali su na kraju ispali od Italije u osmini finala

Objavljeno: 15:37h

Marko Pešić, direktor Bajern Minhena i sin selektora Srbije Svetislava Pešića, otkrio je kako se iskusni srpski stručnjak osećao nakon bolnog poraza od Italije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Srbija predvođena sjajnim Nikolom Jokićem sa velikim ambicijama otišla je na Evropsko prvenstvo. Orlovi su briljirali u grupnoj fazi, bili su viđeni na pobedničkom postolju, ali već u osmini finala doživeli su veliki šok. Vodili su 14 poena prednosti u prvom poluvremenu, imali sve u svojim rukama, ali od sredine treće deonice igra naše reprezentacije se raspala. Italijani su napravili veliki preokret i na kraju zasluženo otišli u četvrtfinale.

U intervjuu za "Telegraf", Pešićev sin Marko otkrio je da je selektoru Srbije teško pao neuspeh na Evrobasketu.

- Naravno, teško mu je palo. Mislim da je imao, i da ima osećaj, da ova reprezentacija ima veliki potencijal. Možda, na putu te velike pobede mora da se izgubi. Možda to što je bilo tragično i šokantno i što niko nije očekivao, to će možda toj reprezentaciji i toj generaciji da pomogne na sledećem takmičenju. Mi to sada ne znamo. Ali, u tom momentu, sigurno mu je bilo teško - rekao je Marko Pešić.

1 / 3 Foto: Starsport©

On je dodao da mu je drago što je Srbija uspela da izbori plasman na Mundobasket.

- Ja sam gledalac. Mnogo mi je drago da se Srbija kvalifikovala za Svetsko prvenstvo. Znam da to nije ni malo lako. Ima velikih reprezentacija koje se nisu kvalifikovale, ali šta je tu je. Sada su već počele pripreme za Svetsko prvenstvo - rekao je Pešićev naslednik.

Marko Pešić odgovorio pričao je i o tome koliko su Zvezda i Partizan potrebni Evroligi?

- To pitanje se uopšte ne postavlja. Da li su ta dva kluba bitna? Zvezda godinama igra bitnu ulogu, a Partizan je pre toga igrao jednu odličnu ulogu. Niti jedan od ta dva kluba nisu tu samo da bi igrali već da bi ušli u plej-of i možda, u nekom scenariju, otišli i na fajnal-for. Međutim, sve to treba da ima smisla i da bude u simbiozi toga što Evroliga želi da dostigne kao liga. A, da li Partizan i Zvezda dobro stoje, to se ne dovodi u pitanje.To su dva različita kluba. Ljudi iz košarke pričaju o atmosferi koja je u Pioniru i u Areni, što je, naravno, “šlag na torti” svega što donose Zvezda i Partizan. Ove sezone, kada gledate igrače koji igraju za oba kluba, to je evropski “krem de la krem”.

Marko sa posebnom pažnjom prati i dešavanja u Srbiji, a na pitanje, koga od srpskih košarkaša, kao i igrača Zvezde i Partizana bi video u Bajernu, ima spreman odgovor.

- Iz NBA, naravno, Jokića jer može da igra i na Marsu i tamo da bude najbolji. Iz Zvezde i Partizana...teško je reći. Ima dosta dobrih igrača. Meni je posebno drago da Matijas Lesor ima odličnu sezonu i da se snašao i našao u Partizanu. On je moj bivši igrač, pa bih izabrao njega, a iz Zvezde, teško mi je reći. Gledao sam Mitrovića, i uvek uživam kako nalazi rešenja sa velikim košarkaškim IQ-om - izjavio je Marko Pešić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.