MIJAILOVIĆ IMA PLAN - Top 8 Evrolige na stadionu FK Partizan! (VIDEO)
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

strašna ideja?

MIJAILOVIĆ IMA PLAN - Top 8 Evrolige na stadionu FK Partizan! (VIDEO)

Negujem korektne odnose prema državi, stalno pozivam navijače da ne vrađaju državu zato što država ima učešće u svemu tome - kaže predsednik Partizana

Objavljeno:

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, govorio je za klupsku TV, između ostalog, o borbi za fajnal-ejt Evrolige, kao i odnosu prema državi, a već smo preneli njegovo mišljenje o ABA ligi u koje je utkao odogovor prvom čoveku Crvene zvezde.

Crno-beli se nalaze vrlo blizu plasmana u Top 8 elitnog evropskog takmičenja.

- Mislim da još uvek nije vreme da se podvlači crta, sezona je u punom jeku. Sezona je kvalitetno završena kada se osvoje trofeji i ispune krajnji ciljevi. Za sada to prilično dobro izgleda. Zadovoljan sam rezultatima koje smo postigli, pre svega u Evroligi, a samim tim i ABA lige. Mi odavno nismo bolje stajali. Imamo pobedu više od drugoplasirane Zvezde i mislim da imamo fantastičnu priliku da sezonu završimo kao prvi i da sa navijačima pokažemo da možemo mnogo više da uradimo. Sezona je teška, počeli smo je na specifičan način, neke utakmice smo izgubili, neke dobili, ali mislim da stojimo dosta dobro. Ponosan sam što ima naših navijača gde god da odemo - rekao je Mijailović za TV Partizan.

Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

Od njih zahteva jedno.

- Trudim se da se bavim Partizanom, ljudima u upravi, brinem o navijačima koji su dali dosta novca ove sezone. Takođe, da negujem korektne odnose prema državi, stalno pozivam navijače da ne vrađaju državu zato što država ima učešće u svemu tome. Možda će na ovo neko o meni da kaže da sam bot, da sam ovakav, onakav... Ja nikada u životu nisam lagao i neću da lažem. Nije istina da smo 100 posto finansirani od države, ali nije istina da država ne pomaže nas i ostale klubove. Gledam da negujemo korektne odnose i da stalno edukujemo publiku da navija za naš klub. Ne govorim ovde samo o državi, nego i o ljudima koji ne dolaze na utakmice, koji su predmet vređanja, da li su to nečije žene ili ljudi...Da bi sistem funkcionisamo mora da postoji početak i kraj, a to znači da danonoćno radite da bi taj sistem podigli. Nije ovaj sistem ovakav zato što ga podižemo šest meseci, mi ga podižemo gotovo šest godina. Ovaj klub 2017. godine nije imao ništa. Uspeli smo da kupimo medicinsku opremu, naš parket, imamo 15 automobila, imamo sve stvari koje nam trebaju. Ušli smo i u nabavku autobusa za igrače... - kaže Mijailović.

Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

Govorio je i o poslovanju crno-belima.

- Mi konačno 2023. godine ulazimo u poslednji deo petogodišnjeg reprograma. Mi smo ove godine imali 1.200.000 starih dugova prema bivšim igračima i trenerima. Ispaltili smo gotovo milion i ostalo je još 200.000 i za sledeću godinu ostaju neke sitnice iz godine korone. Mi više nemamo da plaćamo dugove iz prethodnih sezona. Prošlu godinu smo isplatili igračima i trenerima. Nadam sa da ćemo to uspeti i ove, ali važno je da nas posluže rezultati. Sledeće godine već ulazimo u reprogram poreskog duga i počinjemo da plaćamo poreski dug, koji je godinama generisan i uvećan za kamate sve ove godine. Od sledeće godine je ključna stvar da plaćamo poreze, ali je ključna stvar da imamo kvalitetan tim, da redovno isplaćujemo plate, Kada se završi sezona podvućićemo crtu - rekao je on.

Partizan trenutno u Evroligi ima skor 16-13 i blizu je plasmana u plej-of.

- Svaka pobeđena utakmica u Evroligi je 37.500 evra. Svaki put kada pozovem Željka posle utakmice koju je dobio, malo se šalim i prvo mu se zahvalim na 37.500, pa mu čestitam na pobedi. Veoma je važno da se skupi novac da bi ti igrači imali komfor u glavi da igraju za klub koji higijenski ispravan u finansijskom smislu. Na kraju sezonu ću reći koliki je bio budžet, reći ću tačne podatke. Premašili smo prihode od karata i to se vidi prema posetama na našim utakmicama. Važno je da u tom finansijskom delu, da uđemo u Top 8. Nama dve utakmice nedostaju. Kada jednu ili dve utakmice odigrate kod kuće u četvrtfinalu, a kada vam dođe veliki klub, Arena će biti još više tražena i to je finasijski mnogo važno. Važni su klupski interesi, da odemo na F4, ako Bog da. Hajde da uđemo u Top 8, korak po korak, da ne pričamo ništa unapred. To su važne stvari - ne želi da se zaleće Mijailović.

Željko Obradović
foto: Starsport©

Zbog velikog interesovanja navijača, otkrio je i detalj razgovora sa ljudima Evrolige.

- Pre neki dan sam se čuo sa čovekom iz Evrolige i kroz šalu sam ga pitao, ako dođemo u situaciju da igramo u Top 8, da li postoji u njihovim pravilima da može da se igra utakmica na otvorenom. Palo mi je na pamet da naš montažni parket postavimo na stadion u Humskoj 1 i da tamo odigramo četvrtfinale. Siguran sam da bismo napunili stadion, da bi to bio spektakl. To se, naravno, neće dogoditi, ali kada pogledate koja je potražnja, interesovanje navijača za utakmice - rekao je predsednik Partizana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.